Surprizele de la alegerile locale din 2024

Alegeri parlamentare
Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

„Mă aștept ca aproape toți primarii de municipiu să nu mai candideze la alegerile locale din 2024”, a declarat sociologul Bruno Ștefan. Invitat la Puterea Știrilor, directorul Biroului de Cercetări Sociale a susținut că la alegerile locale din 2024 vor avea loc mari schimbări, astfel că „nu vor mai rămâne multe orașe cu primari care să își mai recâștige mandatul”.

 

„Eu mă aștept ca în perioada care vine să se bage bățul prin gard și la primării în așa fel încât să vedem că Boc nu mai candidează sau Toma, sau alții.

Eu mă aștept ca aproape toți primarii de municipiu să nu mai candideze și jocul să se reseteze și în momentul ăla o să vedeți că apar pe scenă alte figuri care o să dea ceva mai multă speranță. Probabil o să vedeți că omul luat de pe stradă, profesorul de la liceu sau funcționarul din inspectorat o să capete mai multă credibilitate, pentru că este un om nou, curat, care nu pot să-l agăți cu ceva. În condițiile alea el o să strălucească și steaua celuilalt se duce. De asta eu cred că la alegerile din perioada următoare o să vedem cazuri legate de primari. Nu cred că rămân multe orașe cu primari care să își mai recâștige mandatul”, a declarat Bruno Ștefan, la Puterea Știrilor.

 

 

AEP a început pregătirile pentru alegerile din 2024

Autoritatea Electorală Permanentă a anunţat recent că a demarat procedurile pentru pregătirea alegerilor programate anul viitor – locale, parlamentare, prezidenţiale şi europarlamentare.

„Ţinând cont că 2023 este an preelectoral, ne concentrăm toate eforturile pentru pregătirea celor patru tipuri de alegeri din anul 2024. Procesul electoral de anul viitor va fi unul complex pentru toţi actorii implicaţi, fapt pentru care am mobilizat toţi angajaţii AEP, astfel încât, din timp, să facem simulări şi să analizăm toate scenariile şi potenţialele situaţii cu care ne-am putea confrunta. AEP este o instituţie serioasă, profesionistă, cu angajaţi dedicaţi, care se vor pregăti în amănunt pentru a răspunde tuturor aşteptărilor acestui important test pentru democraţie”, a declarat preşedintele AEP, Toni Greblă.

Toate departamentele au iniţiat şi implementat procedurile pentru pregătirea alegerilor care vor avea loc anul viitor, precizează AEP.

Autor

  • Marinela Anghelus

    Redactor-șef PS News, coordonează echipa de jurnaliști ai PS News din 2017. Are o experiență de peste 8 ani în presa online. Înainte de a intra în presă, a ocupat poziția de consilier parlamentar pentru 2 ani, în perioada 2013-2015. În aceeași perioadă a făcut parte din echipa de specialiști digitali ai unei mari corporații din Statele Unite ale Americii - Lotus Interworks. Este absolventă a Facultății de Științe Politice a Universității București și a unui master de Relații Internaționale și Studii Europene la aceeași facultate. Ulterior, a urmat și cursuri de prezentator TV la Academia „Studiourile Buftea”.

    View all posts

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: