Burduja: Modul în care arată centrul Capitalei, rezultatul incompetenţei

Sursă foto: Facebook/ Sebastian Burduja

Candidatul PNL la Primăria Capitalei, Sebastian Burduja, a declarat sâmbătă că în centrul oraşului există străzi „mizerabile” şi case „abandonate” şi că un astfel de context încurajează infracţionalitatea, inclusiv consumul de droguri.

Precizările au fost făcute în cadrul unei conferinţe de presă susţinute pe strada Nicolae Mavrogheni din centrul Capitalei – o stradă neasfaltată.

„Toţi bucureştenii trebuie să vadă această stradă – strada Mavrogheni – şi cam toate străzile din această zonă. Îi rog pe toţi bucureştenii ca înainte de 9 iunie să vină aici, într-o plimbare, la doi paşi de spitalul Colţea, la câţiva paşi de kilometrul 0, la câţiva paşi de Piaţa Universităţii. Făcând acest lucru, cu siguranţă vor alege schimbarea pe 9 iunie, pentru că ceea ce vedem în această zonă este rezultatul unei incompetenţe, unei nepăsări, nu de azi, de ieri, ci administraţie după administraţie”, a susţinut Burduja.

El a oferit şi exemplul străzii Eforie, situată în proximitatea Primăriei Generale, menţionând că în zonă „e plin de maşini”, străzile sunt „mizerabile” şi există clădiri „abandonate”.

Sebastian Burduja a subliniat că, în cazurile în care spaţiul public este „abandonat”, este încurajată infracţionalitatea, inclusiv actele de violenţă sau traficul de droguri. El a exemplificat că în ultimii zece ani, consumul de droguri s-a triplat la nivelul Capitalei, iar peste 80% din consumul de droguri din România se desfăşoară în Bucureşti.

„Existe case abandonate – focare pentru trafic şi consum de droguri. Există mizerie. Există zero politică în vederea locurilor de parcare, maşini peste maşini, spaţii private care ar fi putut fi expropriate şi să se facă o parcare subterană, aşa cum se face într-un oraş modern. Aplicarea legii, proiecte de regenerare urbană… Zona este ofertantă, pentru că aproape oriunde ne uităm, vedem ceva ce ar trebui schimbat în acest oraş, că vorbim de asfalt, de reţele de utilităţi, de aspectul faţadelor clădirilor. Toate sunt mâzgălite cu graffiti, sunt vandalizate”, a subliniat candidatul PNL.

Burduja a pledat pentru o reformă a Poliţiei Locale a Municipiului Bucureşti, context în care a susţinut că, în ultimii patru ani, primarul Capitalei, Nicuşor Dan, nu ar fi intrat niciodată în sediul acestei instituţii, deşi se află în subordinea sa directă.

„Înţeleg că acum s-au trezit – după ce am început să vorbesc eu despre asta – şi să pedepsească anumite astfel de infracţiuni”, a spus reprezentantul PNL.

El a mai precizat că, deşi există 850 de clădiri cu risc seismic major în oraş, actuala administraţie a finalizat un singur proiect de consolidare, iar în timpul mandatului Gabrielei Firea au fost consolidate zece astfel de clădiri. „În acest ritm, trecem în următorul mileniu şi nu se va schimba nimic”, a adăugat liberalul.

Potrivit acestuia, centrul reprezintă „cartea de vizită” a oraşului, iar bogăţia culturală şi istorică a Capitalei trebuie puse în valoare, prin reabilitare şi modernizare.

Citește maimult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: