Bogdan Stoica: De la non-binar la non-politician

Bogdan Stoica

Bietul Bănescu! S-a apucat să critice muzica și mesajele de la Eurovision din perspectiva lui, de apărător al Bisericii Ortodoxe. Pâi ce-are una cu alta? E ca și cum ar critica un meci de fotbal între Chitila și Islanda.

Eu așteptam altceva. Eurovision este nu doar un concurs, ci și portavocea culturală a Uniunii Europene. Lucrurile care se întâmplă pe scena Eurovision și mesajele aferente devin, în 5-10 ani, politici publice oficiale. Așa că mă așteptam ca puzderia de candidați la Euroalegeri să vină cu mesaje. Așa cum zic că păcănelele sunt rele, că drogurile fac rău, mă așteptam să aud ceva și despre asta.

Avem alegeri europene anul ăsta, în caz că ați uitat. După primarii care se ceartă în prima linie a televiziunilor și site-urilor de știri, stau ascunși câteva sute de politicieni care vor contribui sau vor lupta cu genul ăsta de politici. Alegerea acestor oameni e importantă nu doar din perpectiva religiilor și conceptelor morale batjocorite pe scena Eurovision, ci și din altele. Securitate. Bio-securitate. Ecologie. Restricții. Taxare. Libertate de circulație. Vaccinare. Migrație. Drepturi civile. Și nu auzim/vedem nimic despre toate astea. Are cineva idee ce vrea să voteze Barna în Parlamentul European? Dar Simion? Tudose? Rareș?

Ca o ironie supremă: câștigătorul Eurovisionului este o persoană care se autodefinește ca nonbinară, adică nu se simte nici exclusiv de gen masculin, nici feminin. Exact ca politicienii noștri. N-au nici o părere, pe nici un subiect, dar consideră că e vital să ajungă în Parlamentul European ca să ne non-reprezinte ca niște non-patrioți ce non-sunt.

Autor

  • Bogdan Stoica

    Bogdan Stoica, editorialist PS News. Fost jurnalist în presă locală și națională autor de cărți de educație istorică, fotografie, relații în prezent fotograf, consultant de imagine, publicist

    View all posts

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: