Ministerul Finanțelor lansează astăzi o nouă ediție de titluri de stat Tezaur

Sursa foto: unsplash
Sursa foto: Unsplash

Românii pot investi în titluri de stat TEZAUR, cu maturitãți de 1 și 3 ani, cu dobânzi anuale de 6% și, respectiv, 6,85%. Titlurile de stat au valoare nominalã de 1 leu și sunt în forma dematerializatã, anunță Ministerul Finanțelor.

Titlurile de stat pot fi cumpãrate:

  • Între 13 mai 2024 – 6 iunie 2024 online, numai de cãtre persoanele fizice care sunt înregistrate în SPV pentru titluri lansate prin intermediul unitãților Trezoreriei Statului. Operațiunile care pot fi realizate online sunt: deschidere cont de subscriere pe numele investitorului la o unitate a Trezoreriei Statului selectatã, subscriere titluri de stat TEZAUR, virament al sumelor din contul de subscriere al investitorului cãtre un cont bancar pe numele investitorului.
  • Între 13 mai 2024 – 7 iunie 2024 de la sediul unitãților Trezoreriei Statului;
  • Între 13 mai 2024 – 6 iunie 2024 în mediul urban și 13 mai 2024 – 5 iunie 2024 în mediul rural, prin subunitãțile poștale ale C.N. Poșta Românã S.A.

„Titlurile de stat Tezaur sunt instrumente financiare gândite special pentru economisire. Ele sunt disponibile aproape permanent, au o dobândã competitivã și neimpozabilã, garantatã de stat și sunt foarte ușor de achiziționat, în oficiile poștale sau în sediile Trezoreriei din toatã țara.(…)”

Citeste mai mult AICI

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: