Rareș Bogdan: Nu e problema mea ce au făcut miniștrii demisionari ai PSD, eu nu cer demisii

Sursa foto:X

Europarlamentarul PNL Rareș Bogdan susține că ex-premierul Nicolae Ciucă „a făcut ce trebuia să facă” în legătură cu ancheta privind „azilele groazei”

„Așteptați ancheta, să vedeți cine a făcut sesizările și o să aflati mai multe detalii. Aici este treaba procurorilor. O să aveți niste surprize despre ce a făcut sau nu dl. Ciucă. Să-mi trimiteți documentul, dar vă spun că dl Ciucă a făcut ce trebuia să facă. Eu zic să asteptati, dl Ciucă a acționat așa cum trebuie. Cel mai important este că a inceput o acțiune a procurorilor în acest caz. A început să se discute public despre cele 11 organizatii care trebuie să se ocupe de protejarea acestor oameni.

De ce să plece doamna Turcan? Sesizarea este făcută de corpul de control al Guvernului. Cel mai important este că după ani de suferință, un astfel de focar a fost descoperit si autoritățile au intervenit. Clasa politică care a reactionat cu întârziere – să schimbe lucrurile. Doamna Turcan a semnat autorizatia la 2 zile dupa ce a ajuns la minister. Doamna Turcan este ministrul al Culturii, de ce să plece? Dacă cineva stia de orori si nu a reactionat este inuman. Dacă doamna Turcan stia ar fi reacționat cu siguranță. Nu e problema mea ce au făcut miniștrii demisionari ai PSD, eu nu cer demisii”, a declarat Rareș Bogdan, într-o intervenție la Antena 3.

Prim-vicepreședintele PNL a vorbit și despre măsurile economice pe care le are în plan coaliția de guvernare.

„Nu o să creștem nicio taxă în România. Eu nu am cerut nicio demisie. De 3 saptămâni nu am intrat pe TV. Intru acum pentru că vreau să previn căsăpirea capitalului românesc. Sunt 37 de măsuri pe care Ministerul Finanțelor le testează, pentru a se acopei gaura de încasare. Este vorba de un deficit la încasări. O proiectie mai mare făcută la buget, decât ceea ce este real. Piața energiei s-a contractat și în ultimii 10 ani impozitul pe profit. Statul român trebuie să găsească o soluție pentru a nu iesi din ținta de deficit sau să negocieze cu Comisia – 0,8 ținta de deficit”, a mai spus liberalul.

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: