Sebastian Burduja vrea să mute traficul rutier în subteran: Spațiul public și verde va rămâne oamenilor

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Invitat în cadrul emisiunii Gândul Exclusiv, candidatul PNL la Primăria Capitalei, Sebastian Burduja, a expus câteva idei referitoare la maniera în care poate fi degrevat traficul rutier în București. Acesta a venit cu două exemple de succes: Boston și Bogota. Burduja mai spune că măsurile sunt valabile pentru orice intersecție care depășește 1821 de mașini pe oră. Ideea liberalului de trafic urban este să duci mașinile în subteran și să lași spațiul public trebuie rămas pentru oameni.

S-a născut în România, însă a trăit o bună parte în Statele Unite ale Americii. Candidatul liberal la Primăria Municipiului București vrea să implemneteze un sistem de transport subteran, în Capitală, așa cum a văzut că există și funcționează cu succes în Boston.

„Orice intersecție, să știți, care depășește o capacitate de 1821 de vehicule echivalent pe oră, trebuie reconfigurate. Lucrurile sunt studiate matematic și în București avem destule intersecții. Sunt două pe care vi le dau celebre și cam cele mai aglomerate.(…)”

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: