Mafia detergenților. Polițiștii au confiscat o cantitate uriașă de produse contrafăcute la Suceava

Sursa foto: unsplash
Sursa foto: Unsplash

Poliţiştii suceveni au ridicat, în urma unor controale, peste o tonă de detergent de vase şi detergent de rufe care poartă denumirile unor branduri premium şi despre care există suspiciunea că ar fi contrafăcut. Marfa a fost găsită în magazine din complexul comercial Bazar din municipiul Suceava.

Descinderile poliţiştilor de la Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Poliţiei Suceava au avut loc în municipiul Suceava, în special în zonele comerciale, şi au vizat prevenirea şi combaterea faptelor ilegale privind drepturile de proprietate intelectuală, dar şi prevenirea evaziunii fiscale.

„Astfel, în baza datelor deţinute şi a documentării anterioare a acţiunii, au fost efectuate controale la 11 unităţi economice având ca profil comercializarea articolelor sanitare, produselor de igienă şi detergenţilor. În urma activităţilor au fost întocmite 10 dosare penale pentru săvârşirea infracţiunilor prevăzute la articolul 102, alineatul 1 litera b coroborat cu alineatul 3 din Legea 84/1998 privind mărcile şi indicaţiile geografice. Totodată, au fost ridicate în vederea expertizării 261 de recipiente cu detergenţi lichizi şi pudră cu diferite cantităţi (în total aproximativ 1.200 litri) inscripţionate cu mărci de prestigiu în domeniu, în valoare aproximativă de 51.900 lei”, au precizat reprezentanții IPJ Suceava.

Cea mai mare cantitate din marfa despre care există suspiciunea că este contrafăcută era vândută în complexul comercial Bazar din municipiul Suceava.

La un stand operat sub denumirea unei întreprinderi individuale erau scoase la vânzare 49 de recipiente cu detergenţi lichizi pentru rufe şi vase inscripţionaţi cu mărci de prestigiu înregistrate şi protejate, fără ca vânzătorul să deţină certificate de calitate sau conformitate, existând suspiciuni că produsele ar fi contrafăcute. Mai multe produse, în valoare de 7.800 de lei, au fost ridicate.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: