VIDEO Alexandru Muraru, PNL: România va deveni una dintre puterile economice ale Europei

Alexandru Muraru

Prezent prin Zoom în emisiunea Puterea Știrilor, deputatul Alexandru Muraru a vorbit despre diaspora, pornind de la afirmația președintelui PNL, Nicolae Ciucă potrivit căreia bunăstarea este singura care îi poate aduce pe români înapoi.

„Sigur, noi trăim într-o democrație și într-o perioadă extrem de fastă pentru România, chiar cu toate problemele și cu toate neajunsurile. Este cea mai lungă perioadă de creștere economică, de stabilitate, de securitate din istoria României. Dar cei peste 5 milioane de români care au ales să trăiască, să muncească, să studieze, să-și întemneze o familie în străinătate, cred eu că mulți dintre ei ar fi rămas acasă în acei ani dificili, acum 15, acum 20 de ani, dacă ar fi existat oportunitățile de astăzi. Îmi este greu să spun dacă fluxul migraționist s-a atenuat atât de mult sau s-a inversat, astfel încât să existe cu adevărat un val al revenirii românilor de acasă. Știu și eu suficiente cazuri sau le aflu în fiecare săptămână de români care s-au întors acasă, dar n-aș putea spune acum dacă există un val”, a afirmat președintele PNL Iași.

Acesta este de părere că astăzi există mai multe oportunități decât existau acum 20 de ani, și că România are mai multe resurse la dispoziție.

„România investește mai mult în infrastructură, în educație și în sănătate decât a făcut în toată istoria sa iar rata de creștere a economiei și a puterii de cumpărare este fără precedent. Spre exemplu, noi la momentul preaderării eram la la 40% ca putere de cumpărare față de media Uniunii Europene. Astăzi suntem la 75% și am devenit a douăsprezecea economie a Uniunii Europene, am depășit state importante, cum ar fi Portugalia, Grecia, Ungaria și continuăm să avem această creștere susținută de 234-235% pe an. PIB-ul a ajuns la 1000-700 de miliarde, în condițiile în care înainte de aderare la NATO, era de câteva sute de miliarde. Deci toate lucrurile astea mă duc spre această concluzie, că românii au de ce să se întoarcă. Sigur, nu spune nimeni că lucrurile se vor schimba de astăzi pe mâine, dar că România, în acest ritm, va deveni una din puterile economice ale Europei”, a subliniat Alexandru Muraru.

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: