Specialişti de la Apele Române Mureş intervin pentru a opri infiltrarea apei în subteranul Salinei Praid

Sursa foto- facebook

Specialişti de la Apele Române Mureş intervin pentru îndepărtarea sursei de infiltraţie a apelor pârâului Corund în subteranul Salinei Praid, fiind deviat cursul de apă şi consolidat un mal. Lucrările continuă, urmând să fie realizat un bypass cu o lungime de circa 120 de metri.

Reprezentanţii Administraţiei Apele Române au arătat, într-o postare pe Facebook, că angajaţii de la Apele Române Mureş acordă sprijin de specialitate şi logistic reprezentanţilor de la Salina Praid pentru punerea în siguranţă a obiectivului afectat.

”Echipele din cadrul Sistemului de Gospodărire a Apelor Mureş intervin de mai multe zile cu oameni şi utilaje cu scopul de a îndepărta sursa de infiltraţie. Astfel, în ultimele zile, a fost deviat cursul pârâului Corund şi au fost realizate mai multe lucrări de consolidare a malului drept, prin completări în corpul digului de protecţie. Aceste operaţiuni s-au efectuat cu scopul minimizării efectelor pătrunderii apei provenite din râul Corund în subteran”, a menţionat sursa citată.

Cu sprijinul unor experţi tehnici de la Universitatea ”Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca şi Universitatea din Petroşani, este pusă în practică soluţia tehnică identificată, respectiv realizarea unui bypass cu o lungime de circa 120 de metri, format din trei linii de ţevi.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: