VIDEO Alegeri locale, Covasna: „Investițiile mari nu le poți realiza decât cu fonduri europene”

Sursă foto: Facebook

 

Miklós Zoltán, deputat UDMR în județul Covasna, a vorbit pentru PS News despre pregatirea alegerilor locale si europarlamentare din județ „La noi este stabilitate politică”, subliniază deputatul UDMR.

„Ne pregătim cu foarte multă muncă și cu foarte multe rezultate pe care am reușit să le prezentăm locuitorilor urbei și ai județului. La noi este stabilitate politică. UDMR-ul își face treaba, avem foarte mulți primari UDMR care își fac treaba.

Avem în Consiliul Județean un președinte care își face treaba și avem foarte mulți primari performanți la cârma municipiilor, orașelor și a comunelor. Iar acești primari (sigur cu ajutorul nostru, cu ajutorul acelor persoane care sunt în București), realizează foarte multe investiții în interesul public, investiții care să ducă la un trai mai bun pentru locuitorii acelor localități în care trăiesc”.

 Proiecte mari: drumuri ocolitoare, parc industrial, școli și spital care se renovează

„Stăm foarte bine și credem că investițiile majore în infrastructura mare nu s-ar realiza dacă nu ne-am folosit de aceste posibilități de finanțare. În foarte multe cazuri, impozitele și taxele locale, veniturile proprii ale unui UAT nu sunt de ajuns decât pentru a plăti factura de gaz sau pentru a plăti salariile pentru angajații primăriei. Ori, investițiile mari nu le poți realiza decât cu aceste fonduri europene.

Există foarte multe exemple bune în județul nostru unde s-au făcut asemenea investiții. Avem foarte multe proiecte mari: drumuri ocolitoare, parc industrial, școli care se renovează, spital județean care se renovează.

Toate aceste investiții duc către servicii publice mult mai bune, duc cumva, în mod indirect, către un nivel de trai mult mai bun pentru locuitorii din județ”.

Cu ce se deosebește o structură politică într-un oraș, un județ, majoritar maghiar

„Eu consider că mare diferență nu este. Noi, ca majoritari în acea zonă, ne comportăm în mod responsabil cu minoritatea care nu este de etnie maghiară și cred că asta este o relație normală. Cred că asta ar trebui să se întâmple și la nivel național, unde noi suntem minoritari.

Cu siguranță că asta este cheia succesului: colaborarea și dialogul, lucru pe care noi încercăm să-l facem în județul Covasna și în orașele și comunele din județul Covasna.

Votează omul, nu votează partidul politic

Acest lucru se vede inclusiv la vot, pentru că dacă e să analizăm rezultatele de la alegerile precedente, vedem că, de exemplu, la municipiul Sfântul Gheorghe, foarte mulți membri ai comunității românești votează primarul UDMR. De ce? Pentru că votează omul, nu votează partidul politic.

Avem reprezentanți ai partidelor românești, de la PSD până la PNL, USR. Ei sunt în anumite consilii. Avem și primari, pentru că județul Covasna nu este doar județ totalmente maghiar. De exemplu, zona Intorsura Buzăului este o zonă românească unde există un primar al USR-ului, dar și în alte comune sunt primari de la PNL, de la PSD.

Si în consiliile locale sunt reprezentanții inclusiv ai altor partide maghiare, pentru că nu doar UDMR există în  județul Covasta. Sunt și alte partide care au unu-doi consilieri, în diferite consilii locale. Deci avem o o coloratură de reprezentare politică, ceea ce este bine pentru bunul mers al societății”, conchide Miklós Zoltán.

 

Biroul Electoral de Circumscripție nr.1 din Sfântu Gheorghe a stabilit prin tragere la sorți ordinea pe buletinele de vot pentru alegerea Consiliului Local și a primarului municipiului Sfântu Gheorghe.

Ordinea pe buletinele de vot pentru Consiliul Local va fi următoarea: 1. AUR, 2. USR, 3. PNL, 4. UDMR, 5. PSD, 6. AMT, 7. FCM.

Pentru funcția de primar, ordinea pe buletinele de vot va fi: 1. Boitiş Gavril – AUR; 2. Dulanyi-Balogh Szilárd – USR; 3. Antal Árpád-András – UDMR; 4. Oltean Petru – PSD; 5. Kolcza István – AMT; 6. Erőss Bulcsú – FCM.

Și Biroul Electoral de Circumscripţie Județeană Covasna a stabilit prin tragere la sorţi și ordinea de înscriere a partidelor politice, a alianțelor electorale și politice şi a candidaților independenți pe buletinele de vot pentru alegerea preşedintelui Consiliului Judeţean Covasna, respectiv alegerea consilierilor judeţeni. Potrivit deciziei, ordinea va fi următoarea: 1. PSD; 2. PNL; 3. USR; 4. AUR; 5. UDMR; 6. AMT; 7. FCM.

La nivelul Consiliului Judeţean Covasna, în cursa pentru preşedinţia instituţiei s-au înscris 7 candidați, printre care și actualul preşedinte Tamás Sándor (UDMR), care candidează pentru al cincilea mandat. Lista candidaţilor pentru funcţia de preşedinte este completată de Marius-Cătălin Popa (USR), Stelian-Olimpiu Floroian (PNL), Mike Gabriella (PSD), Fazakas Péter (AMT), Nagy Gábor-Levente (FCM), Dumitru Pogoran (AUR).

Biroul Electoral Judeţean a aprobat și listele candidaților pentru cele 30 de funcţii de consilieri judeţenei. În acest moment, Consiliul Judeţean Covasna este compus din 22 de consilieri UDMR, 3 de la AMT, 3 consilieri din partea PNL şi 2 din partea PSD.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: