Unitatea 1 a centralei nucleare Cernavodă intră în oprire planificată

foto: facebook Nuclearelectrica
Sursa foto: Nuclearelectrica

Unitatea 1 CNE Cernavodă va intra în programul de oprire planificată începând din 19 mai, desincronizarea de la Sistemul Energetic Național urmând să aibă loc la ora 11:00, a anunțat Societatea Națională Nuclearelectrica.

„Opririle planificate reprezintă proiecte complexe, inițiate cu 24 de luni anterior datei planificate, având o echipă de management de proiect, grafic de realizare, planificare de resurse umane și bugetare corespunzătoare”, arată compania.

În perioada opririi planificate, se vor efectua activități din următoarele programe: programul de mentenanță preventivă; programul de mentenanță corectivă, deficiență sau alt tip; programul de inspecții; programul de testări obligatorii pe perioada opririlor planificate; programul de implementare modificări de proiect.

Unitatea 1 a centralei nucleare (CNE) Cernavodă, cu o putere instalată de 700 MW, a fost pusă în funcțiune în 1996 și a livrat, până în prezent, 133 milioane MWh, reprezentând 9% din consumul național, pe o perioadă de 26 de ani. De asemenea, Unitatea 1 a împiedicat eliberarea în atmosferă a 130 de milioane de tone de CO2.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: