Bihor: Două persoane cercetate pentru comercializare şi deţinere de droguri de mare risc

Sursa foto: Inquam / Alexandru Busca

Două persoane sunt cercetate de poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Oradea, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. Oradea, pentru efectuarea de operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive, fără a deţine autorizaţie, respectiv deţinere de droguri de mare risc, pentru consum propriu.

Una a fost pusă sub control judiciar, iar cealaltă, arestată preventiv.

Potrivit comunicatului Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Bihor, din actele de urmărire penală a reieşit că, în perioada ianuarie – mai 2024, una dintre persoanele cercetate ar fi procurat, deţinut, manipulat şi comercializat, în mod repetat, diferite cantităţi de substanţă psihoactivă (2 – MMC) către consumatori din judeţul Bihor.

În urma percheziţiilor domiciliare efectuate, au fost descoperite şi ridicate peste 45 de grame de substanţe psihoactive (2 – MMC şi 4 – CPD), porţionate şi ambalate, în scopul vânzării, sume de bani, precum şi alte mijloace de probă.

Cu privire la cea de-a doua persoană, s-a reţinut că, la data de 17 mai 2024, ar fi deţinut, la domiciliul său, o cantitate de cocaină destinată consumului propriu.

La aceeaşi dată, procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Oradea au dispus reţinerea, pentru 24 de ore, faţă de prima persoană cercetată şi măsura controlului judiciar, pentru 60 de zile, pentru cea de-a doua.

La data de 18 mai 2024, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Bihor a dispus arestarea preventivă a primei persoane, pentru 30 de zile.

Suportul de specialitate a fost asigurat către Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române. Acţiunea a beneficiat de luptătorilor Serviciului pentru Acţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: