Ministerul de Externe: Încă un cetăţean român şi-a anunţat prezenţa în Noua Caledonie

INQUAM PHOTOS / OCTAV GANEA
Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Ministerul de Externe anunţă, luni, că încă un cetăţean român şi-a anunţat prezenţa în Noua Caledonie, numărul total al persoanelor monitorizate fiind de patru. Autorităţile locale anunţă ameliorarea situaţiei, dar precizează că restabilirea ordinii va fi de durată.

”În continuarea informaţiilor transmise în contextul protestelor ample din Noua Caledonie, Ministerul Afacerilor Externe (MAE) precizează că, la acest moment, are în atenţie situaţia unui număr total de patru cetăţeni români, care s-au adresat Ambasadei României la Canberra şi Consulatului General al României la Paris pentru a-şi semnala prezenţa în teritoriul francez de peste mări. Reprezentanţii Consulatului General al României la Paris, din a căror circumscripţie consulară face parte Noua Caledonie, menţin în permanenţă legătura cu cei patru cetăţeni români, asigurându-i de faptul că au întreprins şi întreprind în continuare demersurile necesare în vederea acordării de asistenţă şi protecţie consulară, inclusiv prin solicitarea de sprijin autorităţilor franceze competente. În dialogul cu reprezentanţii consulatului, cetăţenii români au menţionat că au o stare bună de sănătate şi se află în continuare în locaţiile comunicate la momentul semnalării prezenţei în Noua Caledonie”, a transmis, luni, Ministerul de Externe, într-un comunicat de presă.

Potrivit documentului citat, reprezentanţii oficiului consular au întreprins demersuri şi pe lângă Înaltul Comisariat al Republicii din Noua Caledonie, pentru obţinerea unor informaţii suplimentare de actualitate, reprezentanţii din Noua Caledonie menţionând că situaţia de pe plan local se ameliorează, însă procedura restabilirii ordinii este de durată.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: