UPDATE Românii ar putea să circule în Turcia fără paşaport

Sursa: Pixabay

UPDATE 12.36

Cetățenii români pot călători în Turcia doar cu buletinul, potrivit unui decret prezidențial semnat de Recep Tayyip Erdogan și publicat în Monitorul Oficial al Turciei.

„Cetățenii români posesori ai unui document național de identitate beneficiază de scutire de vize pentru călătoriile turistice și tranzitare în Turcia, cu o ședere maximă de 90 de zile în decursul unei perioade de 180 de zile, în conformitate cu articolul 18 din Legea nr. 6458 privind regimul străinilor și protecția internațională”, prevede decretul semnat de președintele turc, potrivit presei din Turcia.


Turcia este principalul partener economic al României din afara Uniunii Europene.

Românii ar putea să circule în Turcia fără paşaport, doar cu cartea de identitate, aşa cum o fac în Uniunea Europeană. Premierul Marcel Ciolacu, care se află astăzi într-o vizită de o zi la Ankara, ar putea să stabilească acest lucru cu preşedintele Recep Tayyip Erdogan. Şeful executivului român este însoţit de o importantă delegaţie de miniştri, în contextul în care vor fi semnate o serie de acorduri şi va avea loc o şedinţă comună a guvernelor din cele două ţări. Vizita în Turcia a premierului Marcel Ciolacu începe la prânz, atunci când delegaţia oficială română va depune o coroană de flori la mausoleul dedicat preşedintelui fondator al Republicii Turcia, Mustafa Kemal Atatürk, de aici, de la Ankara.

Сiteste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: