VIDEO Florin Roman, bătut de Vîlceanu în Parlament: „M-a lovit cu genunchiul în zona nasului”

Foto Digi24

Bătaie golănească, în Parlament, între doi deputați PNL. Florin Roman îl acuză pe Dan Vîlceanu de agresiune fizica, în afara sălii de plen. În video, Florin Roman arată o batistă plină de sânge.

„A fost ceva neașteptat. I-am reproșat colegului deputat afiliat Dan Vîlceanu prezența în băncile grupului PNL,  fapt interzis de Regulamentul Camerei Deputațilorr și am solicitat să reglăm, banca neafiliatilor.

A urmat o altercație verbală cu tot felul de reproșuri și pe de o parte și altă. A fost un moment în care domnia să a izbucnit, a sărit peste o bancă, m-a prins cu mâna că un fel de gheară în zona gâtului, m-a invitată afară la bătaie.

Am încercat pe drum sa il liniștesc si sa îi spun că se face de rușine. Afară, a fost un moment la care nu ai cum să reacționezi pentru că nu te poți aștepta. A încercat practic să mă muște în zona capului, a urechii. M-am ferit, moment în care m-a aplecat cu o mâna și m-a lovit cu genunchiul în zona nasului.

Voi depune o solicitare către președintele Camerei Deputaților că să facă publice toate imaginile cu incidentul.

Înțeleg că domnia să nu a văzut nicio agresiune fizică, nu a văzut nimic așa încât trebuie să lămurim lucrurile acestea din respect pentru Parlamentul României și aflarea adevărului.

Categoric o să depun plângere penală împotriva deputatului Vîlceanu deoarece golănia nu are ce caută în Parlamentul României.

„Am mai avut situații dar au fost momente tensionate: moțiuni de cenzură, moment în care s-a încercat ridicarea prin forță a președintelui interimar al Camerei Deputaților, dar niciodată nu au degenerate în bătaie.

Ceea ce a făcut domnul Vîlceanu este exact ceea ce face un bătăuș, că e pe stradă, că e pe stadion”.

Consum de alchool sau substanțe interzise?

“ Nu vreau să mă pronunț, dar văzând comportamentul domniei sale dup ace a realizat ceea ce a făcut, tremură în permanentă. Avea o privire pierdută, fixă ceea ce mă duce cu gândul că domnia să are și alte probleme”, spune Florin Roman”.

Ciucă cere conducerii Camerei Deputaților să ia măsuri

La rândul său, președintele PNL și șef al Senatului, Nicolae Ciucă, a transmis pe rețeaua de socializare un mesaj în care a condamnat folosirea violenței fizice.

„Violența fizică este de neacceptat, cu atât mai mult cu cât se întâmplă aici, în Palatul Parlamentului. Am fost trimiși aici de oameni, ca să lucrăm pentru ei și pentru interesul comun al societății. Avem datoria morală de a da un exemplu de comportament decent și civilizat, cu respectarea regulilor. Cum putem face mai bine pentru țară și pentru români dacă nu putem respecta reguli de bază? Atacul asupra domnului Florin Roman arată măsura unei lipse de caracter și conduită morală din partea deputatului Dan Vîlceanu, condamnabilă și inacceptabilă. Cer conducerii Camerei Deputaților să ia măsurile necesare în această situație”, scris Nicolae Ciucă.

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: