Siegfried Mureşan: Vedem cum dezvoltarea municipiului Oradea din anii anteriori s-a extins la nivelul întregului judeţ

Sursă foto: Siegfried Muresan

Eurodeputatul Siegfried Mureşan (PNL), candidat pe lista comună PSD-PNL pentru europarlamentare, a felicitat marţi conducerea liberală bihoreană pentru atragerea de fonduri europene, judeţul Bihor fiind considerat un model de dezvoltare pentru România.

„Aş dori să îi felicit pe domnul preşedinte (Ilie Bolojan, n.r.), pe domnul vicepreşedinte (Mircea Mălan, n.r.), pentru rezultatele remarcabile obţinute de judeţul Bihor în ultimii patru ani, cu fonduri europene. Vedem cum dezvoltarea municipiului Oradea din anii anteriori s-a extins la nivelul întregului judeţ, care este astăzi un model de dezvoltare pentru toată România, este un model de atragere fonduri europene pentru toată România. Spun că este un model căci scopul fondurilor europene nu este de a fi cheltuite, absorbite, ci finalitatea este să genereze dezvoltare. Uniunea Europeană are printre obiectivele sale ajutarea regiunilor, comunităţilor locale, să se dezvolte, cu fonduri europene al căror scop este să genereze locuri de muncă stabile, bine plătite, investiţii, dezvoltare economică. Şi acest lucru se întâmplă în judeţul Bihor”, a declarat marţi, în conferinţă de presă, eurodeputatul Siegfried Mureşan.

Alături de preşedintele CJ Bihor, Ilie Bolojan, candidat pentru un nou mandat şi de vicepreşedintele CJ Bihor, Mircea Mălan, care a prezentat proiectele mari de dezvoltare a judeţului, puse în practică în acest mandat, eurodeputatul a vorbit despre unitatea Uniunii Europene şi reacţiile acesteia la provocările din ultimii cinci ani – pandemia COVID-19, războiul din Ucraina -, despre integrarea graduală a Republicii Moldova în UE, precum şi despre priorităţile viitoare ale eurodeputaţilor: siguranţa şi securitatea cetăţenilor, întărirea economică, digitizarea.

Ca predicţii personale, Mureşan a afirmat că Partidul Popular European (PPE), din care face parte şi PNL, va câştiga alegerile din 9 iunie şi că forţele proeuropene vor fi majoritare în noul Parlament European.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: