Reacția ministrului Familiei în cazul minorelor din București, abuzate sub protecția DGASPC

Ceremonie de depunere a jurământului de învestitură a Nataliei Intotero, ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, la Palatul Cotroceni din București, 19 iulie 2023. Inquam Photos / George Călin
Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Ministrul Familiei, Natalia Intotero, a vorbit, în direct la Antena 3 CNN, despre cazul minorelor din Sectorul 4 al Bucureștiului, care au fost abuzate, chiar dacă se aflau sub protecția Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului.

Reprezentanții Primăriei Sectorului 4 au dezvăluit existența unei rețele de prostituție în cadrul acestuia, care ar fi coordonată de un angajat al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului. Conform informațiilor disponibile, mai multe fete dintr-un centru de tip familial ar fi fost violate și abuzate sexual în apartamente aparținând instituției. DGASPC Sector 4 a sesizat poliția încă din luna decembrie a anului trecut, iar cazul a fost ulterior preluat de Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT). Autoritățile au demarat investigații urgente pentru a clarifica situația și a lua măsurile legale necesare. Informațiile au ajuns în spațiul public, abia ieri.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: