Executivul a adoptat OUG care prevedere creşterea salarială cu 10% pentru mai multe categorii de angajaţi

Guvernul a adoptat, joi, ordonanţa de urgenţă care prevede majorări salariale cu 10%, în două tranşe, în lunile iunie şi septembrie, pentru angajaţii din domeniile cultură, diplomaţie, oficiile Registrului Comerului, instituţiile din subordinea şi coordonarea Guvernului, ministerelor sau sub controlul Parlamentului, a anunţat purtătorul de cuvânt al Executivului Mihai Constantin. El a mai spus că impactul bugetar pentru acest an este estimat la 1,2 miliarde lei.

„Încep cu ordonanţa de urgenţă care aduce o majorare salarială cu 10% în două tranşe pentru mai multe categorii de angajaţi din administraţie. Este vorba despre angajaţii din administraţia centrală din domeniile cultură, diplomaţie, din cadrul Oficiului Naţional al Registrului Comerţului şi al oficiilor Registrului Comerţului din tribunale, pentru personalul din autorităţile şi instituţiile publice finanţate integral din venituri proprii aflate în subordinea, sub autoritatea sau în coordonarea Guvernului, a ministerelor şi celorlalte organe de specialitate ale administraţiei publice centrale şi locale, din cele aflate în coordonarea prim-ministrului, precum şi cele aflate sub controlul Parlamentului”, a afirmat Mihai Constantin, la finalul şedinţei de joi a Executivului.

El a mai spus că această creştere salarială va fi aplicată şi funcţionarilor publici şi personalului contractual din aparatul de specialitate al primarului din localităţile de până la 20.000 de locuitori.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: