Ministrul Familiei anunţă că Guvernul a aprobat Strategia Naţională pentru Tineret 2024-2027 / Intotero

Sursă foto: Facebook/ Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse

Guvernul a aprobat, printr-o hotărâre a Executivului, Strategia Naţională pentru Tineret 2024-2027, elaborată de Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse, a anunţat ministrul Natalia Intotero.

Ea a adăugat că scopul implementări Strategiei este de a creşte numărul de proiecte adresate tinerilor, digitalizarea proceselor de selecţie a proiectelor, clarificarea situaţiei juridice şi cadastrale din domeniul tineretului la nivel central şi local, modernizarea bazelor utilizate frecvent de către tineri, operaţionalizarea Consiliului Interministerial pentru Tineret şi formalizarea instituţională a colaborării cu Consiliul Naţional pentru Tineret.

„Am fost mereu şi voi rămâne un partener de încredere al tinerilor. Este timpul să înţelegem pe deplin rolul esenţial al tinerelor generaţii în modelarea dezvoltării societăţilor noastre şi în găsirea de soluţii la provocările actuale. În şedinţa de astăzi, Guvernul a aprobat Strategia Naţională pentru Tineret 2024-2027, elaborată de Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse şi pentru asta mulţumesc domnului prim-ministru Marcel Ciolacu şi tuturor colegilor miniştri care au avizat şi care vor fi implicaţi în implementarea acestei strategii, care cu siguranţă va aduce schimbări pozitive în domeniul de tineret. Strategia Naţională de Tineret 2024 – 2027 este o strategie care face legătura cu principalele documente rezultate din Strategia Uniunii Europene pentru tineret pe perioada 2019-2027”, a scris Natalia Intotero, joi pe Facebook.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: