Euroalegeri 2024 – Majoritatea candidaţilor la preşedinţia viitoarei Comisii Europene speră într-o prezenţă mare la vot

sursa foto: Twitter
Sursa foto: Twitter

Bruxelles – Trimisul special al AGERPRES, Tudor Martalogu, transmite: Majoritatea participanţilor la dezbaterea dintre candidaţii la preşedinţia viitoarei Comisii Europene, eveniment găzduit joi de hemiciclul Parlamentului European la Bruxelles, şi-au exprimat la sosirea la PE speranţa că discuţia va avea drept rezultat o prezenţă mare a cetăţenilor UE la alegerile europene din 6-9 iunie.

”Cred că este o bună ocazie de a ne prezenta proiectele şi că vom avem o discuţie utilă despre 390 de milioane de europeni care ar trebui să meargă la vot. Argumentul meu principal este că avem nevoie de o schimbare în Europa, trebuie să le redăm oamenilor încrederea în Europa şi acest lucru îl poţi face dacă ai propuneri concrete foarte solide”, a declarat Nicolas Schmit, candidatul ‘cap de listă’ al socialiştilor europeni.

El s-a pronunţat împotriva unei coaliţii cu partidele de extremă dreapta, întrucât acestea nu împărtăşesc viziunea privind o Europă solidă, ci doresc dezmembrarea Europei.

”Sper că această dezbatere va duce la o prezenţă mai mare la alegerile europene, cred că este foarte importantă pentru democraţie, pentru noi, pentru cetăţenii noştri. Mă aştept să îi pot încuraja pe cetăţenii noştri, în special pe cei tineri, care votează pentru prima dată, să meargă să voteze, pentru că alegerile europene din 2024 sunt cele mai importante alegeri pentru noi. Viitorul este în mâinile noastre şi sper că cetăţenii europeni vor înţelege asta”, a afirmat la rândul său Sandro Gozi, candidat principal al Renew Europe Now.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: