Preşedintele AEP: Cetăţenii pot să voteze doar la secţia de vot unde sunt arondaţi conform domiciliului

Alegeri parlamentare
Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Preşedintele Autorităţii La alegerile locale, cetăţenii pot să voteze doar la secţia de vot unde sunt arondaţi conform domiliciliului sau unde au reşedinţa stabilită cu 60 de zile înainte de alegeri / La europarlamentare, se poate vota la orice secţie

”Pentru alegerile locale, cetăţenii României pot să voteze doar la secţia de votare unde sunt arondaţi conform domiliciliului. Pot să voteze de asemenea la reşedinţă cetăţenii români care au stabilită reşedinţa cu cel puţin 60 de zile înaintea scrutinului” a declarat preşedintele AEP.

El a precizat că cetăţenii români cu domiciliul sau reşedinţa în ţară sau străinătate, pot să voteze la oricare din secţiile de votare din ţară sau străinătate numai la alegerile europarlamentare, pentru că acolo este o singură circumscripţie electorală.

”Ori că votează în ţară sau străinătate, într-un colt sau altul al ţării, tot aceeaşi listă de 33 de europarlamentari o votezi şi din această cauză nu contează unde îţi exerciţi dreptul de vot”, a explicat Toni Greblă. La alegerile locale, este altceva, aleg primarul localităţii, înseamnă că am domiciliul acolo, că mă interesează acel oraş şi nu pot să mă duc la capătul celălalt al ţării să îmi exercit dreptul de vot, a mai spus Toni Greblă.

”Nu pot să votex decât la localitatea de domiciliu”, a arătat Greblă, arătând că sunt reguli care funcţionează de 30 de ani în România şi în toată lumea.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: