China și-a încheiat cele două zile de „pedepsire” a Taiwanului. Ce spun autoritățile

Sursa foto: X

China a încheiat cele două zile de „pedepsire” din jurul Taiwanului, în care a simulat atacuri cu bombardiere și și-a turat navele pe mare. Ministerul Apărării din Taiwan a detaliat sâmbătă cu ce arsenal militar au defilat chinezii.


Canalul militar al televiziunii de stat chineze a anunțat vineri seara că exercițiile militare s-au încheiat. Cotidianul oficial al Armatei Populare de Eliberare titra că acestea au durat două zile, de joi până vineri, așa cum s-a anunțat anterior, notează Reuters.

China, care susține că Taiwanul este guvernat democratic ca teritoriu propriu, a lansat exercițiile „Joint Sword – 2024A” la trei zile după ce Lai Ching-te a devenit președintele Taiwanului, un om despre care Beijingul spune că este „separatist”.

Beijingul a spus că exercițiile au fost o „pedeapsă” pentru discursul de inaugurare al lui Lai de luni, în care el a spus că cele două părți ale strâmtorii Taiwan „nu sunt subordonate una celeilalte”, ceea ce China a văzut ca o declarație că cele două ar fi țări separate, chestiune neacceptată la Beijing.

Lai a cerut în mod repetat discuții cu China, dar a fost respins. El spune că numai oamenii din Taiwan își pot decide viitorul și respinge pretențiile de suveranitate ale Beijingului.

Citește mai mult AICI

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: