Ministrul Odobescu participă la CAE – Discuţii despre agresiunea Rusiei în Ucraina şi situaţia din Orientul Mijlociu

Sursă foto: Facebook / Ministerul Afacerilor Externe

Ministrul Afacerilor Externe, Luminiţa Odobescu, participă, luni, la reuniunea omologilor din statele membre ale UE, Consiliul Afaceri Externe (CAE), care are loc la Bruxelles.

Conform unui comunicat de presă transmis, duminică, de minister, principalele puncte de discuţie sunt agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei, respectiv situaţia din Orientul Mijlociu. De asemenea, miniştrii europeni vor discuta succint şi despre evoluţiile din Georgia, Venezuela şi Iran.

„Cu privire la agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei, miniştrii de externe europeni vor aborda cele mai recente evoluţii din teren, precum şi continuarea sprijinului Uniunii Europene pentru Ucraina pe toate dimensiunile. Ministrul ucrainean de externe, Dmytro Kuleba, va avea o intervenţie prin video-conferinţă”, precizează MAE.

Totodată, referitor la situaţia din Orientul Mijlociu, vor fi abordate eforturile internaţionale de detensionare în regiune şi mediere, soluţionarea crizei din Gaza, precum şi evoluţiile din regiunea extinsă. Va avea loc şi un schimb de opinii informal cu o serie de miniştri de externe din state din Orientul Mijlociu şi cu Secretarul General al Ligii Arabe, menţionează sursa citată.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: