PSD Iaşi cere explicaţii conducerii Aeroportului după retragerea companiei Eurowings

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Filiala ieşeană a PSD cere explicaţii conducerii Aeroportului Iaşi privind strategia atragerii de noi companii aeriene la Iaşi, dar şi în ceea ce priveşte taxele aeroportuare ridicate, după ce Eurowings a renunţat la cele două curse aeriane către Germania pe care le-a deschis în urmă cu doar o lună.

Conducerea PSD Iaşi a adresat, luni, o scrisoare deschisă directorului Aeroportului în care solicită clarificări privind retragerea Eurowings de la Iaşi.

”Decizia companiei este cu atât mai surprinzătoare cu cât Eurowings abia deschisese aceste rute aeriene, acum câteva săptămâni. Una dintre cauzele vehiculate ar fi taxele prea mari percepute de Aeroportul Iaşi. Acelaşi subiect al suprataxării operatorilor l-a abordat şi compania Ryanair. Reprezentanţii acesteia au anunţat, în aprilie acest an, că şi-au revizuit planul de creştere pentru Iaşi deoarece Aeroportul a majorat taxele cu 25%”, a afirmat liderul PSD Iaşi, Bogdan Cojocaru.

Potrivit acestuia, creşterea bruscă a tarifelor de către Aeroportul Iaşi este fără sens, în condiţiile inaugurării recente a unui nou terminal, dar şi pe fondul reducerii operaţiunilor Wizz Air în România.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: