VIDEO Protest angajați Parlament: „Dorim salarii mărite. Sunt colegi care iau și 5.500 de lei”

Foto Inquam
 „Dorim salarii mărite în raport cu inflația”

Angajații din Parlamentul României au declanșat un protest spontan pe holurile instituției. Nemulțumiți de salariile pe care le primesc, aceștia consideră majorarea de 10%, promisă de Guvern în două tranșe, insuficientă.

„Sunt colegi care iau și 5500 lei, în mâna. Nu știu dacă este cel mai mic, dar din discuțiile pe care le purtăm între noi, știu asta. Sunt polițiști locali (nimeni nu are nimic cu nicio categorie socială) care merg la sfârșit de luna cu mult mai mulți bani acasă”.
” Aș vrea să îi comunic domnului Ciolacu că și noi merităm un salariu mărit așa cum a fost la Curtea de Conturi unde, anul acesta, s-a făcut o mărire foarte mare (…).
Cum vrea Guvernul să ne mărească cu 5% în două tranșe, este nsemnificativ ” spune un consilier cu 38 de ani vechime în muncă și salariu de 6000 de lei.
„Transmit politicienilor să se gândească mai mult la clasa de jos pentru că și noi îi susținem și așa ar trebui și dânșii să se gândească la toți salariații”, a continuat consilierul.
Un alt consilier care purta o foaie cu mesajul ” Bugetar de lux” spune că a folosit această ironie pentru a atrage atenția asupra sintagmei care le este atribuită.
„Cerem salarii decente raportate la inflația din ultimii 7 ani care este undeva la 50%. Colegii mei cu vechime maximă în muncă au undeva la 6600-6700 de lei, net pe luna. Cerem majorare cu 20% având în vedere că salariile noastre s-au mărit cu sume simbolice, în ultimii 7 ani.  Inflația reală, cea de la raft, de la pompă de benzină, de la energia electrică este mult mai mare decât cea declarată oficial”, explică un alt consilier participant la protest.
Ministrul finantelor și premierul Marcel Ciolacu au declarat că efortul bugetar de 102,7 milioane „este maximul pe care ni-l putem permite în acest moment, chiar daca revendicările sunt legitime.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: