Inteligența artificială devine din ce în ce mai influentă în piața muncii

Sursă foto: engineersgarage.com
Sursă foto: X

Numărul locurilor de muncă legate de inteligența artificială a crescut de 3,5 ori mai repede decât alte joburi la nivel global, un semn clar că AI-ul devine din ce în ce mai influent în piața muncii. Asta deși multe persoane se tem că inteligența artificială îi va lăsa fără joburi.

Mai mult, companiile care integrează această tehnologie în activitățile lor au văzut o creștere a productivitățîi de aproape cinci ori, comparativ cu cele care nu o folosesc. Detaliem chiar acum.

Conform ultimului raport PwC (price waterhouse coopers), sectoare precum serviciile financiare, IT și serviciile profesionale sunt cele mai afectate de această schimbare, necesitând adaptări rapide atât în termeni de proceduri de lucru cât și în competențele angajaților.

Și că să ne facem o idee, în serviciile financiare, nevoia de competențe în AI a crescut de 2,8 ori mai mult decât în alte sectoare. În serviciile profesionale, această cerere a fost de trei ori mai mare, iar în IT a ajuns să fie de cinci ori mai mare. Aceste cifre arată cât de important a devenit să dețîi cunoștințe de AI dacă activezi în aceste domenii, reflectând o schimbare majoră în cerințele pieței muncii.

Citește articolul integral AICI. 

Autor

  • Adrian Pavel

    Adrian Pavel, redactor PS News. Cu o experienţă de peste 10 ani în presă, Adrian Pavel se descrie ca fiind un împătimit al noutăţilor, practic dependent de ştiri. Încearcă de fiecare dată să fie la curent cu tot ceea ce se întâmplă în ţară şi în străinătate şi să ofere cele mai calde informaţii cititorilor. Este adeptul zicalei „Nimeni nu e sărac cu duhul, e doar mai puţin informat”.

    View all posts

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: