Corneliu Ștefan, președintele CJ Dâmbovița, anunță demararea unor noi proiecte de investiții

sursa foto: https://www.facebook.com/StefanCorneliu1982

Corneliu Ștefan a promis dâmbovițenilor că peste 877.000.000 de euro din Planul Investițional pentru dezvoltarea infrastructurii de transport pentru perioada 2020-2030, vor fi alocate pentru modernizarea, reabilitarea, extinderea și construirea a aproximativ 290 km de drumuri naționale, expres și TransRegio, dar și de variante ocolitoare. Aceste proiecte vor avea un impact semnificativ asupra economiei întregului județ și vor îmbunătăți condițiile de trafic pentru toate comunitățile parcurse.

Unul dintre proiectele importante este Inelul 2 de Centură al Municipiului Târgoviște. Acesta este gândit în regim de drum expres și va avea o lungime de 16,13 km și va ocoli reședința județului, dar și comunele Aninoasa, Doicești, Șotânga, Drăgomirești, Ulmi și Lucieni.

Pe acest inel de centură se va circula pe 4 benzi, câte 2 pe sens, iar fiecare bandă va avea 3,5 m lățime. De asemenea, vor fi construite 5 poduri, 16 pasaje și 5 tuneluri pentru protejarea faunei din zonele parcurse.

Corneliu Ștefan a anuțat, pa pagina de Facebook, că au fost aprobați indicatorii tehnico-economici pentru Inelul 2 de Centură al Municipiului Târgoviște: ”Astăzi, în ședința Consiliului Județean Dâmbovița, au fost aprobați indicatorii tehnico-economici ai Inelului 2 de Centură al Municipiului Târgoviște!

Proiectul Consiliului Județean Dâmbovița, cu o valoare de peste 980.000.000 de lei (196.000.000 de euro), este unul care va avea un impact major asupra economiei întregului județ, dar și asupra condițiilor de trafic din toate comunitățile parcurse”.

Se consideră că această investiție va contribui la dezvoltarea economică a județului și va facilita mobilitatea în toate comunitățile implicate. Prin aceste proiecte, Consiliul Județean Dâmbovița demonstrează angajamentul său pentru îmbunătățirea infrastructurii și a calității vieții locuitorilor din zonă.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: