Măsură împotriva clanurilor imobiliare: Închisoare de până la 5 ani pentru cei care fac presiuni asupra proprietarilor

Sursa foto: Facebook

Persoanele care fac presiuni, de orice natură, asupra proprietarilor, împiedicându-i să-și folosească normal locuința, astfel încât aceștia să își vândă imobilele, vor risca închisoare de până la 5 ani, conform unui proiect legislativ adoptat de Parlament prin votul final al deputaților.

Deputații au completat astfel Codul penal, printr-o inițiativă legislativă care avea cu totul alt scop, iar prevederile nu au fost discutate anterior de senatori, fapt care induce un risc de neconstituționalitate a măsurii.

Astfel, pentru ”protejarea persoanelor asupra cărora se fac presiuni, de orice natură, cu scopul de a-și înstrăina imobilele”, au fost adoptate următoarele prevederi:

– Fapta prin care se tulbură folosința locuinței locatarilor dintr-un imobil se pedepsește cu închisoare de la unu la 3 ani sau cu amendă.

– Fapta prin care se împiedică folosința normală a locuinței prin punerea titularului dreptului de folosință în situația de a nu-și putea exercita în mod firesc dreptul său, se pedepsește cu închisoare de la unu la 5 ani.

Acțiunea penală se va pune în  mișcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: