Ciolacu, discuţii despre proiectele de dezvoltare a investiţiilot în sectorul energetic din România

Sursa foto: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Prim-ministrul Marcel Ciolacu a discutat, marţi, la Palatul Victoria, cu reprezentanţii fondului de investiţii Carlyle Group, principalul acţionar al companiei Black Sea Oil & Gas (BSOG). Discuţiile au fost axate asupra proiectelor Grupului Carlyle de dezvoltare a investiţiilor sale în sectorul energetic din Romania, inclusiv în direcţia producţiei de biogaz, având în vedere ponderea sectorului agricol în economia românească şi faptul că deşeurile agricole sunt principala sursă pentru producţia de biogaz.

Premierul Marcel Ciolacu le-a prezentat investitorilor americani viziunea Guvernului român privind promovarea investiţiilor în sectorul energetic, orientată către susţinerea creşterii independenţei energetice a României şi asigurarea surselor de aprovizionare a populaţiei şi a mediului industrial cu gaze şi energie electrică din producţia internă, mai arată comunicatul de presă al Executivului.

„România are un potenţial enorm în acest sector devenit extrem de important la nivel regional şi al întregii Europe, pe fondul războiului din proximitatea graniţelor noastre. Obiectivul nostru este să valorificăm cât mai bine şi responsabil acest potenţial. Avem capacitatea de a susţine diversificarea resurselor energetice, astfel încât să ne încadrăm în ţintele asumate pentru reducerea de emisii de gaze cu efect de seră şi tranziţia sustenabilă către energia verde”, a declarat şeful Executivului, conform sursei citate.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: