VIDEO Hunter Biden a primit 3,1 milioane de dolari de la Puiu Popoviciu

colaj PS News

Hunter Biden și firmele lui au strâns peste 17 milioane de dolari din surse străine în decursul mai multor ani, perioadă care începe din vremea în care tatăl lui era vicepreședinte. Din cei 17 milioane de dolari, 3,1 milioane de dolari au venit din România.

Familia Biden ar fi încasat milioane de dolari de la companii din China, România și Ucraina. Ar fi făcut asta prin intermediul firmelor unor asociați ai lui Hunter, fiul președintelui, deși familia Biden însăși avea propriile firme și putea face asta direct. Banii au fost dați defalcat, prin diverse conturi bancare. Acest lucru s-a întâmplat în decursul mai multor ani, în intervalul 2014-2019, încă de pe vremea în care Joe Biden era vicepreședinte al SUA.

Comitetul de Supraveghere al Camerei l-a audiat, miercuri, pe agentul special Joseph Ziegler, care și-a dezvăluit identitatea cu această ocazie, despre interferențele politice în ancheta ce-l privește pe Hunter Biden. Joseph Ziegler i-a spus președintelui Comitetului, republicanul James Comer din Kentucky, că Hunter Biden, rude și parteneri de afaceri de-ai săi au primit peste 17 milioane de dolari de pe urma unor afaceri din China, Ucraina și România. Suma include 7,3 milioane de dolari provenite de la compania energetică ucraineană Burisma Holdings. Totodată, din cei 17 milioane de dolari, 3,1 milioane de dolari au venit de la o companie din România deținută de Puiu Popoviciu (foto).

Puiu Popoviciu.
Sursa foto: Observator News

Amintim că, într-o notă de 36 de pagini publicată în luna mai, comisia Camerei a citat înregistrări bancare pentru a descrie modul în care 3 milioane de dolari ar fi fost transferate de la Bladon Enterprises Limited a lui Gabriel Popoviciu la Robinson Walker LLC – controlată de partenerul de afaceri al lui Hunter, Rob Walker – între noiembrie 2015 și mai 2017.

Din cele 3 milioane de dolari, se arată în memoriu, aproximativ o treime – 1.038.627,08 dolari – a fost transferată în conturi bancare aparținând lui Hunter Biden, primei nurori Hallie Biden și unui membru anonim al familiei Biden.

Hunter Biden a început să lucreze pentru Popoviciu în 2015, în timp ce acesta se confrunta cu urmărirea penală pentru acuzații de corupție în România. La un moment dat, cel de-al doilea fiu de atunci a aranjat un acord secundar separat cu magnatul în afara firmei sale de avocatură, Boies Schiller Flexner LLP.

Popoviciu, condamnat pentru luare de mită în 2016, a atras atenția în SUA din cauza momentului în care a interacționat cu Hunter.

Într-un caz, fostul director al FBI Louis Freeh – pe care Hunter l-a contactat pentru a lucra la apărarea lui Popoviciu – l-a sunat pe tânărul Biden în iulie 2015, cu doar două ore înainte ca Hunter să se întâlnească cu tatăl său, potrivit e-mailurilor din laptopul abandonat al primului fiu.

Hunter a zburat, de asemenea, în România pe 15 noiembrie 2016, pentru o călătorie de două zile pentru a-l reprezenta pe Popoviciu în fața Direcției Naționale Anticorupție din această țară, scria The Post.

Presa din România scria în septembrie 2019 că fiul fostului vicepreședinte al Statelor Unite, Hunter Biden, a avut interese de afaceri și în România, nu doar în Ucraina, unde implicarea sa într-o companie de energie a stat la baza scandalului dintre președintele Trump și democrați. Surse apropiate omului de afaceri Puiu Popoviciu au declarat atunci că Hunter Biden s-a angajat în afaceri imobiliare la București și că ar fi încercat să facă lobby în favoarea lui Popoviciu înainte de condamnarea acestuia în 2017.

La sfârșitul lunii mai, postul Fox News, apropiat de republicani dezvăluia că Hunter Biden a lucrat în trecut cu omul de afaceri român Puiu Popoviciu, pe care l-ar fi consiliat.

Puiu Popoviciu a fost condamnat la 7 ani de închisoare, n-a executat nicio zi de închisoare, pentru că a fugit la Londra

În august 2017, omul de afaceri a fost condamnat definitiv de Înalta Curte la șapte ani de închisoare în dosarul afacerii imobiliare Băneasa. Avocații lui Gabriel Popoviciu au reuşit să obţină, însă, revizuirea deciziei definitive de condamnare, depunând un document nou, care ar demonstra că terenul respectiv nu era în proprietatea statului, ci a Universităţii de Agronomie.

Omul de afaceri n-a executat nicio zi de închisoare, pentru că a fugit la Londra, imediat după ce a fost condamnat.

În urmă cu o lună, magistraţii Înaltei Curți de Casație și Justiție (ÎCCJ) au confirmat decizia Curţii de Apel Bucureşti, prin care omului de afaceri Gabriel Popoviciu i-a fost suspendată pedeapsa aplicată în dosarul „Băneasa”. Cauza va fi rejudecată.

Gabriel Popoviciu şi alte zece persoane fuseseră trimise în judecată pentru corupţie şi abuz în serviciu, după ce un teren de 224 de hectare care aparţinea statului a ajuns ilegal în proprietatea firmei sale

Redăm mai jos discuția dintre agentul special Joseph Ziegler și republicanul James Comer din Kentucky:

Rep. James Comer (Partidul Republican – Kentucky): Câți bani au primit Hunter Biden și asociații săi de la compania românească pe care ați identificat-o?

Joe Ziegler: Deci această sumă ar proveni din România. Așadar, totalul aproximativ al transferurilor de la compania din România ar fi fost de 3,1 milioane de euro pentru toată lumea. 3,1 milioane de euro.

J.C.: Cât de mult au primit Hunter Biden și asociații săi de afaceri de la State Energy HK Limited prin intermediul Robinson Walker LLC?

J.Z.: Totalul transferurilor de la State Energy HK către Rob Walker a fost de 3 milioane.

J.C.: 3 milioane. A existat o plată de 100.000 de dolari de la firma CEFC Infrastructure către OWASCO PC, societatea profesională a lui Hunter Biden?

J.Z.: Da, domnule președinte.

J.C.: Aproximativ cât de mult a fost transferat către Hunter Biden și asociații săi de afaceri prin Hudson West 3?

J.Z.: Deci, totalul transferurilor de la Hudson West 3 către toată lumea a fost de 3,7 milioane.

J.C.: 3,7 milioane. Câți bani au primit Hunter Biden și asociații săi de afaceri de la compania ucraineană Burisma?

J.Z.: Burisma a plătit tuturor celor implicați 6,5 milioane de euro. 6,5 milioane de euro.

J.C.: Burisma a plătit, de asemenea, sute de mii de dolari către Blue Star Strategies și către o firmă de avocatură, ceea ce a dus totalul plăților Burisma la peste 7 milioane de dolari. Este corect?

J.Z.: Da, așa este. 7,3 milioane de dolari.

J.C.: 7,3 milioane. Între 2014 și 2019, acest lucru ridică suma totală a fluxurilor de venituri străine primite la aproximativ 17 milioane de dolari, corect?

J.Z.: Da, așa este.

Sean Hannity, Fox News: Acum, în cele din urmă, nu știm oficial de ce niște entități străine plăteau familiei Biden milioane și milioane de dolari. Nimeni din familia Biden nu este dispus sau capabil să răspundă la această întrebare. În atât de multe cazuri, știm că nu aveau niciun fel de experiență în parteneriatele care au plătit aceste milioane și cu siguranță nu era vorba de expertiza lui Hunter în nimic. La momentul acestor plăți, el era un drogat de rea-credință. De asemenea, nu este clar de ce orice alt membru al familiei Biden primea bani din străinătate prin intermediul unor corporații fantomă, având în vedere abilitățile limitate ale acestora. Și între Joe, Hunter, Departamentul de Justiție înarmat, FBI-ul politizat, suntem acum martori în această țară la cel mai mare scandal de abuz de putere din istoria modernă a Americii și corupție și totuși democraților din Congres, nu pare să le pese. Protejarea omului mare este mult mai importantă decât să faci vreodată ceea ce trebuie. Le lipsește curajul. Nu au nici o busolă morală față de denunțătorii de astăzi. Și când te gândești că nu cu mult timp în urmă democrații îi venerau pe denunțători, chiar și pe denunțătorii din auzite. Ei bine, după cum se pare, totul a fost o făcătură și acum suferim una dintre cele mai corupte administrații din istoria acestei țări. Dar pot să vă spun în această seară că zidurile încep să se închidă foarte strâns asupra întregului sindicat al familiei Biden. Ne așteptăm ca Devin Archer să vorbească săptămâna viitoare. Oricum, aici cu mai multe informații despre președintele Comitetului de Supraveghere al Camerei, James Comer, domnule sunteti live. Mă bucur să vă avem aici.

Deci, am auzit astăzi de la un denunțător – un democrat, ceea ce este interesant. Am auzit de la un agent FBI. Avem un formular 1023. Avem mesaje WhatsApp. Aveți activități suspecte, rapoarte și companii fantomă. Cartografiați încotro se îndreaptă toate acestea.

J.C.: Ei bine, am acumulat o tonă de dovezi cu care democrații nu sunt obișnuiți. Ei sunt obișnuiți doar cu oameni ca Adam Schiff și Jamie Raskin care scot lucruri din fundul lor spunând că sunt fapte. Dar noi încercăm să o facem cum trebuie, Sean. Noi furnizăm dovezi și nu poți minți în dosarele bancare. Și, din fericire, denunțătorii IRS au verificat astăzi ceea ce spun de luni de zile. Am aflat în Comisia de supraveghere a Camerei în cinci luni ceea ce se presupune că Departamentul de Justiție investighează de peste cinci ani. Am aflat că soții Biden au luat milioane și milioane de dolari de la adversarii noștri și nu știm de ce au primit banii. Nimeni nu poate explica un singur lucru simplu pe care familia Biden l-a făcut pentru a primi aceste plăți. Și asta doar pentru fiul președintelui [care a primit bani] din trei țări. Sunt mult mai multe țări din care abia acum primim înregistrările bancare, Sean. Abia acum am primit înregistrările bancare referitoare la Ucraina pe care le analizăm. Ne pregătim să anunțăm mai multe transferuri din mai multe țări.

Și îl aveți și pe fratele președintelui.

Adică, este vorba de milioane și milioane de dolari pentru care nu plătesc niciodată impozite și nu pot justifica nici măcar un singur bănuț din ceea ce au făcut pentru a primi banii. Toate drumurile duc la Joe Biden și totuși președintele nici măcar nu vrea să recunoască faptul că familia sa a primit acești bani.

S.H.: OK, acum știm cu toții despre faptul că Joe s-a lăudat pe casetă că a obținut un miliard de dolari de la contribuabili pentru a face ca un procuror din Ucraina să fie concediat, ceea ce a însemnat că investigația fiului său în Ucraina a luat sfârșit, iar fiul său a continuat să fie plătit pentru munca pe care a recunoscut-o la Good Morning America, pentru care nu avea nicio experiență. Habar nu aveam că era vorba de 6,5 milioane de dolari. Aș fi crezut că numai această casetă ar fi fost suficientă pentru a-i implica pe soții Biden.

Apoi, numărul total pe care l-ați obținut, fără a include China sau Rusia, dacă schimbul pe care tocmai l-am redat a fost corect, a fost de 17 milioane. China și Rusia sunt două țări mari cu care au făcut multe afaceri. Despre câți bani vorbim acum în afacerile pe care credeți că le-a făcut familia Biden cu entități străine, cu țări străine? Și de ce nu s-au înregistrat așa cum cer legile Farrow?

J.C.: Nu s-au înregistrat, Richard. Asta e o altă încălcare. Atât fiul președintelui, cât și fratele său au comis cu siguranță o încălcare a Legii privind înregistrarea agenților străini.

S.H.: Sunt acuzați, dle congresman?

J.C.: Asta e o întrebare bună. Și denunțătorii de la IRS au crezut că ar trebui să fie acuzați și ei. Această investigație a IRS a fost obstrucționată de la început și au confirmat ceea ce am reclamat în emisiunea dumneavoastră de luni de zile, că avocații lui Biden, Departamentul de Justiție, FBI, fac tot ce pot pentru a intimida martorii, pentru a obstrucționa investigația noastră. Chiar săptămâna aceasta, când am avut interviul transcris cu agentul FBI pensionat care a confirmat ceea ce a spus denunțătorul, chiar înainte de a veni să facă interviul transcris, a primit o scrisoare de la FBI în care i se spunea să nu coopereze cu Comitetul de Supraveghere. Vreau să spun că există exemple după exemple de intervenții ale guvernului, care acoperă toată corupția pe care a comis-o familia Biden.

S.H.: În regulă. Vreau să știu câți bani credeți că a făcut familia Biden în aceste afaceri străine? Despre câți bani este vorba? Și câți bani credem că au ajuns la Joe? Pentru că Hunter se plânge cu amărăciune că a dat jumătate din venitul său lui tata și a trebuit să plătească pentru reparațiile casei tatălui său. Credeți că veți putea lega acești bani de Joe? Și câți bani în total? Întrebarea mea de final.

J.C.: Ei bine, cred că vor fi cu ușurință peste 25-30 de milioane. Și astăzi s-a întâmplat un eveniment important pe care nu cred că l-a remarcat cineva încă. Am pus întrebarea, ultima întrebare pe care am adresat-o când am avut timp pentru a reprezenta Burleson în Missouri, a fost dacă ați fi dispus să predați documentele referitoare la tranzacțiile străine? Pentru că a fost aproape imposibil pentru comisia mea să ceară citarea documentelor bancare din țările străine. IRS are aceste informații și este dispus să le predea Comisiei pentru comitetul Ways and Means, care ni le va preda apoi nouă. Este un lucru important, Sean, pentru că bănuim că familia Biden au avut conturi bancare offshore. Și că astăzi a fost o evoluție uriașă care ne va deschide o nouă ușă pentru a merge mai departe în investigația noastră.

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: