Ciolacu: Vreau să-i mulţumesc doamnei Deca premierea copiilor cu rezultate deosebite la concursurile NASA

Marcel Ciolacu
Sursa foto: Facebook / Marcel Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu i-a mulţumit, joi, ministrului Educaţiei, Ligia Deca, pentru că a găsit soluţii astfel încât copiii cu rezultate deosebite la concursurile NASA să fie premiaţi şi de statul român.

”Vreau să-i mulţumesc doamnei ministru Deca pentru că a găsit soluţii astfel încât copiii cu rezultate deosebite la concursurile NASA să fie premiaţi şi de statul român”, a spus premierul în şedinţa Executivului.

Elevii Colegiului Vianu au câştigat marele premiu la concursul NSS Gerard K. Echipa colegiului a câştigat Marele Premiu (Grand Prize) al competiţiei. Echipa a fost formată din elevii: Mătăsaru Luxin Gabriel, Neagoie Maria, Marinescu Medeea Maria, Radu Eliza Andreea, Cărăşel Vlad, Păun Alex Gabriel, Ciobanu Andrei Ioan, Dimulescu Vlad Mihai, Nicorescu Tudor Andrei, Priboi Luca Mihai, Teodorescu Luca Nicolae, Koutsioukis Hristoforos Ioan, din clasele a 12-a D şi a 11-a D, coordonaţi de doamna profesoară Ioana Stoica. Potrivit Colegiului, în acest an, la acest concurs au participat mai mult de 29.000 de elevi, din 28 de ţări precum Canada, Statele Unite ale Americii, India, Romania, Marea Britanie, Turcia, Kazahstan etc. Elevii au participat în echipe sau individual.

”Perseverenţi, maturi, având cunoştinţe solide de fizică, chimie, matematică, biologie, sociologie, economie şi informatică, îmbinând creativitatea cu rigoarea ştiinţifică, elevii Colegiului Vianu au realizat un proiect complex, care a fost recompensat de cercetătorii de la Naţional Space Society cu cea mai prestigioasă distincţie din concurs. Au fost înscrise în concurs 5200 de proiecte. Project Nova 2 – lucrarea echipei de elevi din Colegiul Vianu – a obţinut cea mai bună clasare, obţinând marele premiu la toate categoriile de jurizare. În calitate de câştigători ai Marelui Premiu, elevii au fost invitaţi să îşi prezinte proiectul la International Space Development Conference în Los Angeles, California, SUA în perioada 23-26 mai 2024”, arăta instituţia.

Competiţia NSS Gerard K. O’ Neill Space Settlement a fost coordonată de NASA Ames Research Center, împreună cu National Space Society (NSS) între anii 1994 – 2018. Începând cu anul 2019, competiţia este organizată exclusiv de National Space Society.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: