Angajații din administrație și cultură au ieșit în stradă pentru că sunt nemulțumiți de creșterea salariului minim

Sursă foto: X

Au fost proteste la ușa Guvernului astăzi. În timp ce premierul era în ședință cu miniștrii, în Piața Victoriei sindicaliștii din administrație și cultură au ieșit în stradă. Și angajații din Guvern și-au întrerupt activitatea timp de o oră. Toți sunt nemulțumiți de majorarea cu doar 10% a salariului, măsură adoptată săptămâna trecută de Executiv. În ce privește creșterea salariului minim la 3.700 de lei, majorarea se lasă așteptată. Hotărârea de Guvern va fi adoptată de abia săptămâna viitoare, asta pentru că încă nu s-a decis ce se va întâmpla cu angajații din agricultură și construcții, care au salariu minim diferențiat.

-„Noi de 15 ani n-am mai avut o creștere salarială. Această majorare de 10% în cazul nostru e de fapt de 6%, pentru că se aplică la salariul de încadrare, nu la cel net pe care îl avem în momentul de față”.

Reporter: Cât ar însemna creșterea de 6% în sumă netă? Cât ia un angajat în plus după majorarea asta?

-„Vreo 500 de lei”.

-„Nu ne mulțumeste această creștere de 10%. Nemulțumirile sunt discriminările salariale, inechitățile dintre oameni. Facem aceeași muncă, dar suntem plătiți diferit”.

-„E mult prea puțin, în condițiile în care nu ni s-au dat majorări în toți anii aceștia. Nici inflația care se întâmplă de atâția ani”.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: