Susținătorii lui Trump instigă la revolte după verdictul condamnării: Să știe că are o armată dispusă să lupte

Flag SUA
Sursa foto: Pixabay

Susţinătorii fostului preşedinte american Donald Trump au inundat site-urile pro-Trump cu apeluri la revolte, revoluţie şi represalii violente, fiind înfuriaţi de condamnarea acestuia pentru 34 de infracţiuni de către un juriu din New York, relatează Reuters.

După ce Trump a devenit primul preşedinte american condamnat penal, susţinătorii săi au răspuns cu zeci de postări online violente, potrivit unei analize realizată de Reuters asupra comentariilor de pe trei site-uri care îl susţin pe Trump: platforma Truth Social a fostului preşedinte, Patriots.Win şi Gateway Pundit, informează News.ro.

Unii dintre susţinători au instigat la atacuri asupra juraţilor, executarea judecătorului Juan Merchan, sau pur şi simplu la război civil şi insurecţie armată.

„Cineva din New York care nu are nimic de pierdut trebuie să aibă grijă de Merchan” (judecătorul care a stabilit sentința), a scris un comentator pe Patriots.Win. „Să sperăm că va fi întâmpinat de ilegali cu o macetă”, arată un comentariu dintr-o postare care face referire la imigranţii ilegali.

Pe Gateway Pundit, o postare sugerează împuşcarea liberalilor după verdict.

„Este timpul să începem să le dăm capace unor stângişti”, spunea postarea. „Acest lucru nu poate fi rezolvat prin vot”, adaugă utilizatorul.

Ameninţările cu violenţă şi retorica de intimidare au crescut rapid după ce Trump a pierdut alegerile din 2020 şi a afirmat în mod fals că votul a fost furat. Acum, în timp ce îşi face campanie pentru un al doilea mandat la Casa Albă, Trump i-a prezentat, fără dovezi, pe judecătorii şi procurorii din procesele sale ca fiind instrumente corupte ale administraţiei Biden, care intenţionează să-i saboteze candidatura la Casa Albă. Loialiştii săi au răspuns cu o campanie de ameninţări şi intimidări care vizează judecătorii şi funcţionarii din instanţe.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: