Curtea de Conturi a stabilit că finanțarea FC Brașov a fost nelegală. Coliban a dat 1,2 milioane euro prietenilor săi pentru a fi tocați. Acesta a încercat să conteste raportul Curții de Conturi, dar instanțele brașovene au confirmat realitatea celor constatate de Curtea de Conturi. Surpriza nu este însă aceasta, ci este că Allen Coliban a dat 1,2 milioane euro unei asociații din care făceau parte următorii: Allen Coliban, Camelia Clem (concubina acestuia) și prietenii săi din copilărie Leurzeanu Vlad și Mățău Cristian. Așadar, Coliban a băgat în buzunarul propriu și al acoliților săi 1,2 milioane euro, în mod absolut nelegal.
Auditul intern al Primăriei Brașov a sesizat starea de incompatibilitate în care se afla Coliban Allen, arătând că este necesară analiza Agenției Naționale de Integritate cu privire la respectarea prevederilor art. 228 din Codul administrativ, având în vedere că acesta era atât primar al Municipiului Brașov, cât și membru fondator al Asociației „Clubul Sportiv Scotch Brașov”, precum și reprezentant al membrului asociat Municipiul Brașov, în aceeași asociație.
Neregulile nu se opresc aici: cu privire la unul dintre antrenorii sportivilor seniori nu există documente care să ateste calificarea profesională necesară pentru realizarea obiectului contractului de activitate sportivă, respectiv carnet de antrenor vizat de FRF. În egală măsură, antrenorul de fotbal pentru copii la categoriile U14 și U7, deși era plătit ca antrenor, nu deținea această calificare, fiind doar instructor de fotbal.
Echipa de audit a constatat și că la Brașov erau plătiți din fonduri publice sportivi care erau împrumutați la alte cluburi sau entități sportive.
Se strânge lațul în jurul marelui „#Rezist”, având în vedere că Direcția Națională Anticorupție a terminat deja audierile preliminare în acest caz, faptele sesizate de către Curtea de Conturi și de către echipa de audit intern a Primăriei Brașov confirmându-se, Allen Coliban fiind cercetat nu doar pentru abuz în serviciu, ci și pentru că a prezentat un document fals echipelor de audit, respectiv o așa-zisă „demisie” din cadrul Asociației.
Pe scurt, fiind prins cu ocaua mică și cu banii în buzunarul propriu și al acoliților, Coliban a încercat să se justifice arătând că și-ar fi dat demisia din cadrul Asociației la 29.06.2021. Acest document este însă fals, demersurile de retragere a acestuia din Asociație fiind parcurse abia după încheierea rapoartelor de audit, atât cel intern, cât și cel al Curții de Conturi.
Reamintim că, pentru situații identice, fostul primar al Buzăului Constantin Boșcodeală a fost condamnat la o pedeapsă de 5 ani cu executare, în condițiile în care în situația acestuia lucrurile nu erau nici pe departe atât de grave ca la primarul „#Rezist”.
Autor
Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News