Mai mulți bani pentru profesorii care scanează lucrările la examenele din această vară

Sursă foto: Facebook/ Ligia Deca

Ministrul Educației, Ligia Deca, propune o majorare a cuantumului sumelor acordate profesorilor care au și atribuții de scanare și de încărcare a lucrărilor pentru examenele naționale.

În contextul evaluării digitalizate la examenele naționale, Ministerul Educației a propus majorarea diferențiată a cuantumului sumelor acordate asistenților. Propunerea va fi discutată în ședința Comisiei de Dialog Social, care va avea loc luni, 3 iunie.

Conform noilor propuneri, asistenții implicați în procesul de scanare și încărcare a lucrărilor pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat vor beneficia de o majorare de aproximativ 25%, raportat la sesiunea din august 2023. Pentru asistenții cu atribuții de scanare la examenele de titularizare și definitivat, se propune o majorare de 59%.

De asemenea, proiectul prevede includerea la plată a informaticienilor și operatorilor din cadrul comisiilor județene de organizare a evaluării naționale. Aceștia sunt responsabili cu utilizarea aplicației informatice dedicate examenelor naționale și nu erau până acum incluși în schema de plată.

Majorările propuse pentru toate examenele reprezintă, în medie, o creștere de 20% față de suma alocată în anul precedent. Aceste modificări sunt menite să reflecte eforturile suplimentare și responsabilitățile crescute ale personalului implicat în procesul de digitalizare a evaluărilor naționale.

Decizia finală va fi luată după dezbaterea din cadrul Comisiei de Dialog Social, scrie Ligia Deca, pe Facebook.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: