Marcel Ciolacu, despre creșterea alocațiilor copiilor: „Începem să tragem speranță că se vor întoarce românii”

Sursa foto: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Marcel Ciolacu a fost întrebat dacă are de gând să crească alocațiile copiilor. Premierul a amintit că alocațiile au fost deja majorate și că trebuie pus accent pe toate serviciile părinților, nu doar pe alocațiile celor mici.

Marcel Ciolacu a explicat că sunt și alte priorități pentru Guvernul României.

„E important că le creștem odată cu inflația și menținem acest ritm. Din punctul meu de vedere, nu trebuie să focusăm totul pe alocații. E un instrument corect, care se regăsește și în alte țări europene, dar trebuie să dezvoltăm creșe, grădinițe, after-school-uri. În momentul acela, nu mai este această eternă discuție despre alocații”, a spus premierul.

Premierul Ciolacu a vorbit și despre redirecționarea ipozitării muncii spre dezvoltarea serviciilor pentru copii, inclusiv în sistemul privat, astfel încât România să fie un loc în care românii să vrea să trăiască împreună cu propriii copii.

„În acest moment avem peste 100 de crește pornite prin PNRR și alte fonduri. În momentul în care începem să deducem din zona de impozitare a muncii și să direcționam spre aceste servicii, se dezvoltă și sistemul privat – ceea ce este normal, nu este concurențial cu sistemul public, este complementar, în momentul acela începem să tragem speranță că se vor întoarce românii”, a mai precizat Ciolacu.

Alocațiile de stat pentru copii au crescut începând cu luna ianuarie a anului 2024. Alocația pentru copiii de până la doi ani a crescut cu 88 de lei, la 719 lei. Pentru elevii de până la 18 ani, alocația a crescut cu 36 de lei până la 292 de lei. Alocația era anterior de 631 de lei pentru un copil de până la doi ani sau cu handicap și de 256 de lei pentru cei până la 18 ani.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: