Iohannis a reiterat sprijinul României în procesul de aderare europeană a Muntenegrului şi a Balcanilor de Vest

Iohannis
Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Preşedintele Klaus Iohannis l-a primit, marţi la Palatul Cotroceni, pe ministrul Afacerilor Externe al Muntenegrului Filip Ivanović, cu prilejul vizitei oficiale pe care demnitarul muntenegrean a efectuat-o la Bucureşti. La discuţii, şeful statului a reiterat sprijinul constant pe care România îl acordă procesului de integrare europeană a Muntenegrului, dar şi a Balcanilor de Vest, „regiune de importanţă strategică pentru spaţiul euroatlantic şi pentru securitatea şi stabilitatea continentului european”.

Astfel, potrivit comunicatului de presă al Administraţiei Prezidenţiale, Klaus Iohannis a reitera„ sprijinul constant pe care România îl acordă procesului de integrare europeană a Muntenegrului, dar şi a Balcanilor de Vest – regiune de importanţă strategică pentru spaţiul euroatlantic şi pentru securitatea şi stabilitatea continentului european”.

„În cadrul întrevederii, a fost reconfirmată disponibilitatea părţii române de a furniza, în plan bilateral, expertiza necesară în domeniul integrării europene, inclusiv în baza Planului de Acţiuni pentru perioada 2024-2025, semnat la nivel de miniştri ai afacerilor externe. În ceea ce priveşte reformele necesare în procesul de aderare la Uniunea Europeană, Preşedintele României a încurajat continuarea în ritm susţinut a implementării acestora, în vederea finalizării rapide a procesului de negociere, dar şi pentru a aduce rezultate tangibile în domeniile de interes pentru cetăţenii muntenegreni. Asumarea valorilor europene înseamnă şi alinierea la politicile Uniunii Europene, precum Politica Externă şi de Securitate Comună, una dintre modalităţile concrete de a consolida parcursul european. În cadrul discuţiilor, au fost subliniate, totodată, beneficiile integrării, punându-se accentul, în mod special, pe tinerele generaţii”, mai indică sursa citată.

Preşedintele Klaus Iohannis a apreciat dinamica deosebită, în plan bilateral, a dialogului politico-diplomatic, având în vedere inclusiv rezultatele recentei vizite efectuate de omologul muntenegrean, Jakov Milatović, la Bucureşti pe data de 12 martie.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: