Ciucă: Astfel de puncte de lucru arată că România are o industrie profitabilă, bine conectată la restul lumii

Sursă foto: INQUAM Photos/ George Calin

Liderul PNL Nicolae Ciucă a declarat, după vizitarea Rombat, marţi la Bistriţa, că fabrica „are toate şansele să dezvolte soluţii de stocare a energiei regenerabile, a căror cerere este în continuă creştere”. El a mai spus că a vizitat şi Am vizitat fabrica RAAL, unde sunt realizate echipamente de răcire pentru utilaje din diferite domenii, inclusiv cel militar, iar produsele de acolo pleacă la export, mai ales în Germania şi acest lucru arată că România are o industrie profitabilă, bine conectată la restul lumii şi care generează locuri de muncă.

„Azi, la Bistriţa, am văzut şi fabrica Rombat, singurul loc din România în care se produc acumulatori. Cu o istorie de 40 de ani, compania românească s-a reinventat de-a lungul anilor pentru a ţine pasul cu evoluţiile tehnologice. Azi, este un producător cu reputaţie, reuşind să exporte în peste 40 de ţări de pe patru continente. Rombat are toate şansele să dezvolte soluţii de stocare a energiei regenerabile, a căror cerere este în continuă creştere. Pentru susţinerea producătorilor români, putem lua în calcul majorarea taxelor vamale pentru importurile ieftine extra-comunitare care ne afectează climatul economic şi locurile de muncă, fără a aduce calitate în piaţă”, a scris Nicolae Ciucă, marţi pe Facebook.

El a mai anunţat că a vizitat apoi fabrica RAAL, unde sunt realizate echipamente de răcire pentru utilaje din diferite domenii, inclusiv cel militar.

„Produsele de aici pleacă la export, mai ales în Germania, ţară cunoscută pentru criteriile stricte în materie de calitate. Astfel de puncte de lucru arată că România are o industrie profitabilă, bine conectată la restul lumii şi care generează locuri de muncă”, a conchis Ciucă.
Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: