Clotilde și scandalul „inaugurărilor închise”. Campanie de imagine, la disperare, a primăriței USR de la Sectorul 1

Sursa foto: Twitter

Două bazine de înot, terminate încă din anul 2022 de către Compania Națională de Investiții, au fost inaugurate, la finalul săptămânii trecute, de primărița USR de la Sectorul 1, Clotilde Armand, fFără autorizații ISU, fapt ce a determinat conducerea uneia dintre școlile în care se regăsesc aceste investiții să anunțe atât Ministerul Educației, cât și Inspectoratul Școlar al Municipiului București.

Poliția a consemnat în procesul-verbal lipsa autorizației. Primăria a investit, recent, peste 5 milioane de euro pentru contractarea unor servicii de gestionare a celor două bazine. În aceeași zi, a fost deschisă și o pistă de pumptrack cartierul Pajura, care, de asemenea, nu avea autorizațiile de funcționare, motiv pentru care ANPC a închis obiectivul. Iar luni, Clotilde Armand a demarat lucrările de construire a unui nou bazin de înot, la Liceul Tehnic Media, afacere care costă bugetul peste 9 milioane de euro.

Campanie electorală la disperare făcută de primărița USR Clotilde Armand, cu o săptămână înainte de ziua votului. La finalul săptămânii trecute, sâmbătă, edilul în funcție al Sectorului 1 a inaugurat două bazine de înot, amplasate în incinta Școlii Gimnaziale nr. 178, din strada Dridu, numărul 2, și în incinta Școlii Gimnaziale nr. 175 „Sfântul Nicolae”, din strada Lainici, numerele 4-8, ambele fără autorizație ISU.

Dezvăluirea a fost făcută de reprezentanții PNL Sectorul 1, care arată că bazinele respective sunt finalizate încă din luna iulie a anului 2022 de către Compania Națională de Investiții, structură aflată în subordinea Ministerului Dezvoltării și Administrației, după care au fost predare Primăriei Sectorului 1 București, conform procesului-verbal nr. 3817 din data de 18 iunie 2022.

„Primăria condusă de Clotilde Armand nu a reușit, în trei ani, să obțină autorizațiile de funcționare. Cu toate astea, cu o săptămână înaintea alegerilor locale, în disperare electorală, Clotilde Armand a decis inaugurarea celor două bazine, chiar și fără autorizații”, arată sursa citată. „De altfel, polițiștii Secției 5 au fost prezenți, în ziua inaugurării, la Școala nr. 178, consemnând în procesul-verbal că bazinul «Nu are autorizație ISU», lucru constatat atât de către organele de poliție, cât și de reprezentanții ISU”, mai arată cei de la PNL. Conform informațiilor publice, directoarea școlii a sesizat Ministerul Educației și Inspectoratul Școlar Județean al Municipiului București cu privire la lipsa autorizațiilor și la „deschiderea abuzivă pe care Primăria Sectorului 1 intenționa să o facă în curtea școlii”. Ambele bazine au fost deschise doar sâmbătă și duminică, iar luni au rămas din nou pustii.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: