Bihor: Ilie Bolojan şi Florin Birta vor să continue colaborarea între CJ şi Primăria Oradea şi în următorul mandat

Sursă foto: Facebook/ Ilie Bolojan

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Bihor, Ilie Bolojan, candidat pentru un nou mandat în fruntea administraţiei judeţene, a declarat, miercuri, că filiala PNL are ca obiectiv câştigarea CJ şi a Primăriei Oradea, prin actualul primar Florin Birta, precum şi obţinerea majorităţilor în aceste două consilii importante, pentru a putea implementa împreună proiecte importante pentru comunitatea bihoreană.

„Noi, cei care suntem acum în faţa dumneavoastră, am avut nişte ani să demonstrăm. Dacă am reuşit să demonstrăm ceva, asta se va vedea la vot. Candidaţii care vin pentru prima dată trebuie să facă ceva ca să convingă, să critice, să desfiinţeze, ceea ce vedeţi că se întâmplă, din păcate. Şi acolo ar putea să fie anumite chestiuni… Însă, în cazul celor care au fost pe funcţii, nu prea vorbeşti tu, ci vorbesc faptele tale. Dacă le ai”, a declarat liderul PNL Bihor, Ilie Bolojan, într-o conferinţă de presă susţinută alături de primarul Florin Birta, preşedinte al PNL Oradea.

Acesta a menţionat că liberalii şi-au propus ca obiectiv câştigarea Consiliului Judeţean şi a Primăriei Oradea şi obţinerea majorităţilor în aceste două consilii importante, „asta nu pentru că vrea un candidat sau altul”, ci pentru că este o condiţie ca executivul să poată să-şi realizeze proiectele.

„Altfel există riscul foarte mare să ratezi oportunităţi şi să pierzi proiecte”, a precizat Ilie Bolojan.

După trei mandate ca primar al municipiului Oradea şi unul de preşedinte al CJ, Bolojan a vorbit despre importanţa colaborării şi continuării proiectelor dintr-un mandat la altul, în succesiunea primarilor, dar şi de relaţia de strânsă cooperare între Primăria municipiului reşedinţă de judeţ cu Consiliul Judeţean.

Primarul în funcţie, Florin Birta, a menţionat mai multe proiecte în care administraţia locală a beneficiat de sprijinul CJ, precum construcţia noului Spital de pneumologie, din strada Vlădeasa, în valoare de 135 de milioane de euro, transportul integrat Tram-Train între Oradea şi Zona Metropolitană sau Campusul dual.

„Din 2020, de când lucrăm împreună, atât judeţul, cât şi zona metropolitană, cât şi Oradea, au cunoscut un alt tip de dezvoltare. I-am rugat pe orădeni şi am subliniat aspectul că nu este important doar să voteze cu Ilie Bolojan şi Florin Birta. Pentru că orice proiect important pe care vrei să-l implementezi are nevoie de o susţinere în Consiliul Local şi în Consiliul Judeţean. Dacă au încredere în noi, le-am cerut sprijinul să voteze şi cu echipa de consilieri locali şi judeţeni ai PNL. Am avut şi avem o echipă de consilieri locali în Oradea şi la Consiliul Judeţean care au susţinut proiectele pe care noi le-am propus. Indiferent cu ce proiecte ar veni, nu poate singur un primar sau un preşedinte de CJ să le pună în practică”, a subliniat Florin Birta.

Ilie Bolojan a caracterizat, succint, activitatea CJ în ultimii patru, afirmând că a devenit o instituţie eficientă, care nu mai risipeşte banul public şi un factor de dezvoltare în judeţ, fiind atrase şi decontate sume de 530 de milioane de euro, comparativ cu 75 de milioane de euro în mandatul anterior. De asemenea, CJ a fost un partener de bază al Primăriei Oradea, dar şi un susţinător al tuturor comunităţilor bihorene, prin repartiţiile de fonduri echilibrate.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: