VIDEO Va fi înlocuit George Simion de la vârful AUR? Stelian Negrea: Nimeni nu l-a contestat

Invitat în cadrul emisiunii Puterea Știrilor, jurnalistul Stelian Negrea a comentat ultimele știri legate de acuzațiile de incitare la falsificarea listelor de semnături aduse lui George Simion, precum și de implicațiile acestora în interiorul partidului său. Întrebat dacă, după aceste acuzații, este posibil să fie înlocuit George Simion de la președinția AUR, Stelian Negrea a declarat:

„E posibil să existe un scâncet de nemulțumire, dar nu mai departe de-atât. Adică domnul Târziu a pierdut copreședinția în urma congresului, dacă nu mă înșel, de anul trecut și văd că acum a venit să ceară părerea domnului Simion. Nu văd cine ar putea să se constituie într-o alternativă la George Simion, pentru că toți i-au acceptat șefia, președinția. A, modul în care conduce partidul… Nimeni nu l-a contestat până acum, iar povestea asta… în loc să zică fiecare: domnule, avem încredere în instituțiile statului, așa cum s-au dus la DNA și au făcut plângere, pentru că s-au dus la DNA, pentru că avem încredere în instituțiile statului, nu ?

Tot așa, la vreo două-trei săptămâni distanță, avem încredere în Parchetul General, unde a fost depusă o plângere și acolo vor aduna probe sau vor clasa sau vor trimite dosarul dosarul în instanță”. Dar văd că s-au unit toți în jurul lui George Simion, ca pesediștii pe vremuri în jurul lui Adrian Năstase și nu pare nimeni să facă un pas în spate, nimeni nu pare la atât de lucid încât să facă un pas în spate, să spună : ”Stai, domnule, vedem care-s acuzațiile, după care luăm o decizie în partid, după ce ne lămurim și noi, după ce vedem probele, după ce vedem dacă au consistență aceste acuzații, dacă acuzațiile sunt însoțite și de dovezi de probe”, a explicat jurnalistul.

Liderul AUR, George Simion, este vizat de procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie după ce ar fi instigat membri ai formaţiunii să falsifice listele de susţinători necesare pentru depunerea candidaturii, ca independent, la alegerile europarlamentare de către Silvestru Şoşoacă, soţul senatorului Diana Şoşoacă. Silvestru Şoşoacă este audiat la Parchet, miercuri, în timp ce George Simion a scris, pe Facebook, că ”vor să scoată AUR din listele electorale”. Silvestru Şoşoacă, a fost plasat, miercuri, sub control judiciar de către procurorii Parchetului General, fiind acuzat de uz de fals şi fals în declaraţii.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: