„George Simion nu are mustrări de conștiință că a încălcat legea”. Anatol Șalaru, noi dezvăluiri

Sursa foto: Agora.md

Liderul partidului AUR, George Simion, este anchetat de Parchetul General pentru instigarea la fasificarea semnăturilor pentru depunerea candidaturii independente a lui Silvestru Șoșoacă la Parlamentul European.

Fostul ministru al Apărării din Republica Moldova, Anatol Șalaru, a vorbit pentru PS News despre cum George Simion este un politician care caută notorietate, nu prin proiecte și soluții, ci prin metode speculative, emoționale, de autovictimizare. „George Simion nu are mustrări de conștiință că a încălcat legea(…). El nu a pretins niciodată că este un politician cinstit sau că este un om cinstit”, a afirmat Șalaru.

„George Simion a apelat întotdeauna la acest mod de a aduna semnături. Pentru Simon nu există niciun fel de problemă dacă a încălcat sau nu a încălcat legea. Pentru el este grav faptul că a fost prins.

Simion nu are mustrări de conștiință, că a încălcat legea. Acum, probabil că-l deranjează foarte mult acest lucru, dar el nu a pretins niciodată că este un politician cinstit sau că este un om cinstit. El este așa cum este și recunoaște acest lucru.

Alegătorii, în loc să aștepte de la el proiecte, programe, soluții, îl votează din milă

Mai grav este că s-ar putea să aibă repercusiuni faptul că dă vina pe alții. E o încercare naivă, o încercare de a-și justifica această ilegalitate.

George Simion, întotdeauna a procedat în trendul ăsta, de a stârni compasiunea celorlalți, întotdeauna a încercat să se victimizeze. Dar problema este dacă acei oameni își dau votul doar pentru faptul că îl consideră pe George Simion, o victimă.

Alegătorii, în loc să aștepte de la el proiecte, programe, soluții, aleg să îl voteze din milă, fiindcă pare a fi o victimă a sistemului ticăloșit sau că justiția vrea să se răzbune într-un fel sau altul pe el.

Problema este mult mai complicată. Când se făcea marșul spre București și s-a luat la bătaie cu jandarmii, aceea a fost prima operațiune clasică de victimizare. George Simion a căpătat notorietate datorită faptului că s-a bătut cu jandarmii și a dat vina pe ei”.

A luat o piatră de pe marginea drumului și și-a dat cu ea în cap!

„Asta a făcut, George Simion, de mai multe ori. Chiar și când a fost expulzat din Republica Moldova, a fost dus la frontieră cu mașina poliției din Republica Moldova, predat în stare bună, poliției române.

După vreo 50 de km de la frontieră, a oprit mașina (spunea persoana care era în mașină care îl ducea), a luat o piatră de pe marginea drumului, și-a dat cu ea în cap, s-a umplut de sânge și a făcut poze și a spus că poliția moldovenească l-a bătut.

Poliția română a fost nevoită să facă un comunicat în care să spună că nu au fost urme de violență și nu curgea sânge de nicăieri. Deci e stilul lui George Simion!

Trebuie să fii rău certat cu logica pentru a-l simpatiza pe Simion pentru faptul că a falsificat semnături

Oamenii care nu oferă soluții caută notoritate într-un fel sau altul. George Simion, prin aceste metode, încearcă să speculeze. Dar, în cazul de față, trebuie să fi rău certat cu logica pentru a-l simpatiza pe Simion pentru faptul că a falsificat semnături”, a spus Anatol Șalaru.

Potrivit unui comunicat al Parchetului, liderul AUR ar fi instigat membri ai formaţiunii sale să falsifice listele de susţinători necesare pentru depunerea candidaturii, ca independent, la alegerile europarlamentare de către Silvestru Şoşoacă.

Vizat de procurori într-un dosar privind falsificarea semnăturilor pentru depunerea candidaturilor, George Simion s-ar fi autodenunțat public. În urmă cu doar câteva zile, într-un interviu acordat lui Valeriu Nicolae, pe canalul de Youtube „Starea Nației Oficial”, George Simion a spus că este imposibil să strângi în mod cinstit 100.000 de semnături pentru alegerile europarlamentare.

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: