Năstase: Responsabilitatea şi înţelepciunea seniorilor la vot, elemente determinante pentru viitorul României

Sursa foto: Unsplash

Adrian Năstase, fost prim-ministru şi ministru de externe, a transmis joi, participanţilor la cea de-a XX-a ediţie a evenimentului „Seniori de Colecţie”, în contextul votului la alegerile de anul acesta, că responsabilitatea şi înţelepciunea lor vor fi „elemente determinante” pentru felul în care va arăta România în viitor.

„Sunt dominat de sentimente nostalgice, mulţi dintre cei care au venit astăzi aici au fost colegi cu mine într-un proiect la care ţineam foarte mult, şi anume cel legat de condiţia din perioada 2000 – 2004, de a crea o situaţie mai bună pentru români în ţară şi o imagine mai bună în exterior. Mă bucur deci să reîntâlnesc o parte din seniorii Bucureştiului, cei care şi după 2004 au fost de multe ori alături de mine în momente grele, complicate unele dintre ele, iar acum vreau să le transmit un mesaj de încurajare, de speranţă. Suntem în apropierea unui vot important şi în apropierea altor voturi, de asemenea, foarte importante. Ele vor marca viitorul României şi de aceea responsabilitatea şi înţelepciunea lor vor fi elemente determinante pentru felul în care va arăta România în viitor”, a subliniat Năstase.

Despre posibilitatea de a se implica într-un nou proiect politic, fostul premier a spus că este timpul pentru o nouă generaţie, menţionând că rolul său este acela de a explica celor mai tineri unele dintre lecţiile trecutului, să-i ajute să înţeleagă ce ar trebui să evite în politica de astăzi.

„Există un timp pentru toate, am parcurs multe etape, am realizat unele lucruri bune, poate au fost şi unele erori, dar cred că este timpul pentru o nouă generaţie. Mă uit în Statele Unite la o bătălie între doi oameni în vârstă şi mi se pare că ar trebui să înţelegem de acolo că avem nevoie de oameni cu mai multă energie, cu vigoare, cu experienţă, dar în acelaşi timp cu voinţa de a construi. Din acest motiv şi altele, cred că eu aş putea să am în continuare un anumit rol în a explica unele dintre lecţiile trecutului, pentru a încerca să-i fac pe cei mai tineri, să-i ajut pe cei mai tineri să înţeleagă ce ar trebui să evite în politica de astăzi. Am depus la editură o carte la care ţin foarte mult, ea s-a numit în prima ediţie „Cele două Românii”, a detaliat Năstase.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: