Alegeri în TULCEA/ A început distribuirea buletinelor de vot în Delta Dunării

Sursa foto: INQUAM PHOTOS / OCTAV GANEA

Autorităţile judeţului Tulcea au început, vineri, distribuirea celor peste un milion de buletine de vot în cele 204 secţii de votare pregătite pentru alegerile care vor avea loc duminică.

Spre deosebire de alte judeţe, la Tulcea acţiunea a început mai devreme cu o zi, din cauza distanţelor mari care trebuie parcurse cu barca, aşa încât vineri a demarat distribuirea buletinelor de vot destinate populaţiei din comunele Chilia, CA Rosetti, Sfântu Gheorghe, Crişan şi Maliuc, precum şi din oraşul Sulina, potrivit datelor furnizate de Prefectura judeţului, la solicitarea AGERPRES.

Pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean (CJ) candidează şapte persoane. Decanul de vârstă este actualul preşedinte al CJ, Horia Teodorescu, care candidează din partea PSD, fiind şi preşedintele organizaţiei judeţene a acestui partid. El are 66 de ani şi este mai în vârstă cu un an decât contracandidatul său din partea Alianţei Naţional Ţărăniste, Ioan Gosav.

Cel mai tânăr candidat la funcţia de preşedinte al CJ are 37 de ani şi este deputatul USR Eugen Terente, care reprezintă Alianţa Dreapta Unită, USR-PMP-Forţa Dreptei.

Pentru funcţia de preşedinte al CJ mai candidează Marcel Ivanov, din partea REPER, Aurel Nane, din partea SOS România, deputatul PNL George Şişcu şi Sorin Zaharcu, din partea AUR.

Pentru funcţia de primar al municipiului Tulcea candidează şase persoane. Cei 67.983 de alegători români din municipiul Tulcea înscrişi în Registrul electoral urmează să aleagă între actualul primar al municipiului Tulcea, Ştefan Ilie, preşedinte al organizaţiei judeţene a PNL, actualul viceprimar Dragoş Simion care reprezintă PSD, Octavian Motoc, candidatul Alianţei Dreapta Unită, Valentin-Georgel Scarlat, candidat al REPER, Cristian Anton, candidat al SOS România, şi Lucian Furdui, candidat AUR.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: