ALEGERI 2024 – PNL reacţionează după ce primarul Constanţei a fost acuzat că încearcă să deturneze votul

Sursă foto: Facebook

PNL Constanţa respinge acuzaţiile conform cărora Primăria şi primarul Vergil Chiţac nu au asigurat urnele necesare, conform specificaţiilor din legea electorală, pentru procesul de vot în toate secţiile din municipiu. Organizaţia prezintă, în acest context, un document al Biroului Electoral Central care precizează că neasigurarea unor parametri tehnici în cazul urnelor de votare nu este de natură a vicia procesul de vot. Precizările PNL Constanţa vin în contextul în care PSD, USR şi AUR au adus acuzaţii de tentativă de fraudă în cazul votului pentru Primăria Constanţa.

PNL Constanţa reacţionează public după ce reprezentanţi ai PSD, USR şi AUR au acuzat posibile tentative de fraudă cu privire la votul din municipiu. Reacţia PNL Constanţa vine după reprezentanţi ai mai multor formaţiuni politice au anunţat că au depus plângeri penale pe numele primarului Vergil Chiţac, reclamând că urnele trimise la secţiile de votare sunt „simple cutii de carton” sau că în unele secţii de Votare sunt doar trei în loc De cinci urne de vot. PNL Constanţa cataloghează acuzaţiile drept „manipulări” şi prezintă, duminică, un document al Biroului Electoral Central conform căruia neasigurarea unor parametri tehnici în cazul urnelor de votare nu este de natură a vicia procesul de vot.

„PNL Constanţa face un apel la responsabilitate publică şi respect pentru principiile de bază ale democraţiei. În urma comunicării Biroului Electoral Central, care invalidează acuzaţiile false de fraudă din partea PSD, USR şi AUR şi a candidaţilor aferenţi la funcţia de primar al municipiului Constanţa, sancţionăm public orice tentativă de a pune sub semnul întrebării corectitudinea procesului de vot în Constanţa. Biroul Electoral Central a specificat, foarte clar, printr-o comunicare oficială, că specificaţiile şi particularităţile tehnice ale urnelor de vot nu sunt de natură să vicieze rezultatele votului. Respingem ferm acuzaţiile de fraudă formulate de reprezentanţii principalelor de partide de opoziţie locală şi le plasăm în sfera unei tentative eşuate de manipulare publică a electoratului, doar cu câteva ore înainte de începerea procesului de vot”, transmit, duminică, oficialii PNL Constanţa.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: