„Mai multe părți interesate” au cerut modificări la proiectul de plafonare a prețurilor RCA. Explicațiile ASF

CAPTURA PUTEREA STIRILOR

Contactat de PS News, directorul de comunicare al Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), Daniel Apostol a declarat că proiectul de plafonare a prețurilor RCA a fost retras de pe masa Guvernului pentru că, între timp, „mai multe părți interesate” au venit cu sugestii și observații suplimentare. După ce aceste sugestii și observații vor fi analizate și proiectul va fi modificat într-o nouă variantă mai bună, el va ajunge spre aprobare la Executiv.

„Proiectul a fost depus spre dezbatere publică, perioadă în care mai multe părți interesate au venit cu un set de sugestii și de observații pe acest proiect. În mod firesc, Autoritatea de Supraveghere Financiară, conform procedurilor legale ia la cunoștință toate aceste sugestii și observații, parcurgem aceste observații, se va face o analiză a tuturor observațiilor aduse la conținutul proiectului inițial, urmând să elaborăm proiectul de hotărâre care ar trebui să intre în dezbaterea și în aprobarea viitoare a Guvernului.

Pot să vă spun doar atât că toate observațiile care s-au adus la proiectul inițial vor face obiectul unei analize atente, astfel încât să putem veni cu o variantă care rezultă din analiza acestora”, a declarat directorul de comunicare al ASF, Daniel Apostol, pentru PS News.

Proiectul privind plafonarea preţurilor la RCA va fi aprobat săptămâna viitoare

Premierul Nicolae Ciucă a anunţat că proiectul privind plafonarea preţurilor la RCA va fi aprobat de Executiv săptămâna viitoare, precizând că acesta a fost retras, vineri, de pe ordinea de zi a şedinţei de Guvern pentru ”armonizarea tuturor opiniilor” care au fost depuse.

“Aveam ordonanţa de urgenţă a domnului ministru Boloş, care este dată şi trebuie să o analizăm şi să o aprobăm. De asemenea, mai era hotărârea de Guvern privind plafonarea preţurilor la RCA, document care a fost retras de către ASF până la armonizarea tuturor opiniilor şi argumentelor care au fost depuse odată cu punerea în transparenţă a proiectului de hotărâre de Guvern şi acesta va fi aprobat săptămâna viitoare, după ce ASF-ul îl va readuce la nivelul Guvernului”, a declarat Nicolae Ciucă, la începutul şedinţei de Guvern.

Proiectul de plafonare a tarifelor RCA pe şase luni elaborat de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) şi pus în dezbatere publică de Ministerul Finanţe a fost retras de ASF, nefiind inclus pe ordinea de zi a şedinţei de Guvern de vineri. Purtătorul de cuvânt al ASF, Daniel Apostol, a explicat vineri de ce a fost retras proiectul de plafonare a tarifelor RCA, precizând că au fost emise mai multe observaţii de către părţile interesate. El a menţionat că proiectul a fost retras pentru a fi făcută o analiză a acestor observaţii.

Autor

  • Marinela Anghelus

    Redactor-șef PS News, coordonează echipa de jurnaliști ai PS News din 2017. Are o experiență de peste 8 ani în presa online. Înainte de a intra în presă, a ocupat poziția de consilier parlamentar pentru 2 ani, în perioada 2013-2015. În aceeași perioadă a făcut parte din echipa de specialiști digitali ai unei mari corporații din Statele Unite ale Americii - Lotus Interworks. Este absolventă a Facultății de Științe Politice a Universității București și a unui master de Relații Internaționale și Studii Europene la aceeași facultate. Ulterior, a urmat și cursuri de prezentator TV la Academia „Studiourile Buftea”.

    View all posts

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: