Dolj: PNL solicită demisia prefectului Dan Diaconu pentru ‘organizarea defectuoasă a alegerilor’

Sursa foto: Facebook

Conducerea PNL Dolj solicită demisia prefectului Dan Diaconu pentru „organizarea defectuoasă” a alegerilor locale în judeţ, potrivit unui comunicat de presă transmis duminică.

„Solicităm demisia prefectului de Dolj, Dan Diaconu, pentru organizarea defectuoasă a alegerilor locale. Situaţia incredibilă de la secţia de votare 279 din satul Belcinu, comuna Calopăr, a scos la iveală deficienţele majore în procesul electoral. Nu există buletine de vot pentru alegerea preşedintelui Consiliului Judeţean Dolj, iar cetăţenii nu îşi pot exercita dreptul de vot”, susţin liberalii.

Conform PNL Dolj, problemele au apărut încă de dimineaţă, când s-a constatat lipsa buletinelor de vot pentru primar şi preşedintele consiliului judeţean, fiind transferate de la o altă secţie din Calopăr doar 50 de buletine de vot, un număr insuficient.

„În acest moment, oamenii din Belcinu sunt împiedicaţi să voteze pentru preşedintele Consiliului Judeţean iar celelalte secţii din Calopăr riscă să rămână fără buletine de vot pentru funcţia de primar. Prefectul Dan Diaconu, în loc să fie la serviciul de permanenţă pentru a coordona şi gestiona situaţiile apărute, se află în plină campanie electorală în Municipiul Băileşti. Prefectul Dan Diaconu trebuie să îşi asume responsabilitatea pentru această situaţie gravă şi să îşi prezinte demisia de urgenţă. Organizarea alegerilor trebuie să fie prioritatea absolută a oricărui prefect. Prefectul Dan Diaconu a demonstrat că nu este capabil să îşi îndeplinească atribuţiile şi trebuie să plece din funcţie”, se menţionează în comunicatul PNL.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: