Bulgarii își aleg parlamentarii în aceeași zi cu europarlamentarele. Este al șaselea rând de alegeri anticipate

Sursa foto: Facebook

Bulgarii nu votează duminică doar pentru alegerile europarlamentare, ci și pentru a-și vota parlamentarii din Adunarea Națională. Această rundă de alegeri naționale, a șasea organizată în trei ani, este umbrită de îngrijorări cu privire la oboseala alegătorilor și dezamăgirea față de politicieni.

Bulgarii s-au îndreptat duminică la urne pentru a vota la a șasea rundă de alegeri parlamentare în doar trei ani, pe lângă alegerile europarlamentare, scrie DW.

Prezența la vot este în mod tradițional scăzută în Bulgaria și chiar și cele mai mari previziuni din această săptămână sugerează o prezență de doar 48%.

„Votez pentru un viitor mai bun”, a spus Antoaneta Hristova, 55 de ani, un alegător care lucrează în marketing și PR. „Dar, ca să fiu sinceră, cred că ne îndreptăm spre o altă rundă de alegeri, a șaptea în trei ani. Suntem de râsul Europei de mult timp”.

Ziua electorală din Bulgaria, care în această duminică votează simultan pentru a-şi alege cei 17 reprezentanţi în Parlamentul European şi cei 240 de deputaţi ai parlamentului naţional, în alegeri anticipate, al şaselea scrutin în trei ani de instabilitate politică, se desfăşoară fără incidente, informează EFE, preluată de Agerpres.

Peste 6 milioane de oameni sunt chemaţi să aleagă între 31 de partide şi alianţe

Mai bine de 16.000 de poliţişti monitorizează cele peste 11.800 de secţii de votare care s-au deschis la ora locală 07:00 (4:00 GMT) şi se vor închide la ora 20:00 (17:00 GMT), când sunt aşteptate primele exit-polluri.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: