Veteran de 109 ani, la vot. Explicația emoționantă a gestului celui mai în vârstă alegător

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

În contextul în care prezența la vot în rândul tinerilor lasă de dorit, un veteran de 109 ani a arătat că nu există un efort prea mare pentru a-ți putea exprima votul. Bărbatul care a luptat în cel de-Al Doilea Război Mondial este cel mai în vârstă alegător din Cluj.

Prezența mai mare la europarlamentarele de azi față de cele precedente se datorează unei mobilizări mai mari a publicului vârstnic, arată datele de la ora 13.00. Astfel, comparativ cu alegerile din 2019, când până la ora 12.00 s-au prezentat 998.000 de alegători de peste 65 de ani, astăzi, până la aceeași oră, au votat 1,25 de milioane de persoane.

Un exemplu de responsabilitate civică este veteranul de război Iosif Rus, din Gherla, care va împlini în curând 109 ani și este cel mai în vârstă alegător din județul Cluj.

El spune că nu a ratat niciodată ocazia de a vota. Și duminică, 9 iunie, Iosif Rus a ținut să meargă la urne pentru un viitor mai bun pentru urmașii lui, un vot în folosul comunității și al țării, notează ziarul Făclia. Deși putea să ceară urna mobilă, alegătorul a ales să meargă pe picioarele sale la secția de votare pentru a-și exercita dreptul de vot.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: