Arad: PNL a câştigat 55 de primării din cele 78, la fel ca în 2020 (numărătoare paralelă)

Sursă foto: Facebook/ Partidul Naţional Liberal

PNL a câştigat 55 de primării din cele 78 din judeţul Arad, la fel ca în 2020, conform numărătorii voturilor făcute de partid, inclusiv primăria municipiului, dar a câştigat şi preşedinţia Consiliului Judeţean (CJ).

Pe de altă parte, a obţinut rezultate mai slabe la unele consilii locale, printre care Consiliul Local Municipal Arad, ceea ce va impune crearea de alianţe pentru majorităţi.

Conducerea PNL Arad a prezentat, luni, rezultatele alegerilor într-o conferinţă de presă, precizând că datele sunt cele procesate de partid şi că aşteaptă confirmarea lor prin publicarea rezultatelor oficiale ale alegerilor.

Preşedintele PNL Arad, europarlamentarul Gheorghe Falcă, a spus că la alegerile europene liberalii au obţinut peste 50% din voturi în judeţ.

La alegerile locale, conform lui Falcă, liberalii au obţinut 55 de primării din cele 78, şi anume primăria municipiului şi alte şase oraşe şi 48 de comune.

Conform datelor oferite de liberali, PSD a obţinut două oraşe din judeţ şi 14 comune, UDMR a câştigat cinci primării, iar AUR şi REPER au obţinut câte o primărie.

La alegerile locale precedente, PNL obţinuse tot 55 de primării, însă a avut rezultate mai bune la consiliile locale şi la cel judeţean.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: